Hur man byter Hood Struts

Hood struts är de små chocker som håller huven när den är öppen för att tillåta åtkomst till motorrummet. På grund av sin ringa storlek, är det inte ovanligt att huva stöttor för att misslyckas, i vilket fall de inte kommer att hålla huven upp på ett säkert sätt när det är öppet. Med icke-fungerande hood struts innebär att något annat (basebollträ, etc) måste användas för att stötta huven öppen, vilket är både obekvämt och farligt om ditt huvud har fastnat under huven medan du kontrollera din olja eller utföra rutinunderhåll. Saker du behöver
New hood struts
Prop att hålla huven upp
Tänger
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven upp. Om huven stöttorna är helt blåst, är de antagligen inte gör ett bra jobb för att hålla huven upp och du kommer att behöva spänna huven medan du tar bort stagen. Använd ovannämnda basebollträ eller något liknande.
2

Leta där huven strut eller stöttor, om det finns två, är fästa huven och var de sitter fast igen i motorrummet. De huva stagen kommer att fästa på chassit bak, yttre hörnen av motorrummet. De hålls på plats med en klämma och en tapp som de roterar på.
3

Ta bort clipset som håller stiftet huven strut med ett par långa, nål-tång. Detta gör att du kan ta bort stiftet och släpp i slutet av huven strut.
4

Koppla huven strut där den fäster i huven. Staget kommer vanligtvis fästas med en skruv och mutter eller med en tapp och ett klipp. Inspektera där den fastnar på huven för att avgöra hur man tar bort det.
5

Installera den nya huven strut i omvänd ordning för borttagning. Fäst staget till huven med rätt hårdvara. Montera tappen och klippet där staget fästs i chassit.
6

Stäng försiktigt huven för att se till att huven inte böjer och att stöttorna gör det möjligt att stänga helt och enkelt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125447.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.