Hur man vet om en Katalysator saknas

Katalysatorer är filter som är anslutna till bilens avgassystem för att minska mängden skadliga utsläpp . Varje gasmotor bil i USA måste ha en lämplig katalysator på avgassystemet . Katalysatorn är ansluten till avgasrören som kommer från rubrikerna . Då den är ansluten med en annan avgasröret till ljuddämparen , där avgaserna släpps. Instruktioner
1

Titta på avgaserna kommer ut ur ljuddämparen . När en katalysator inte är installerat , kommer du att se medium till mörk rök ur din ljuddämpare . Dessutom kommer lukten av bränt bensinen vara betydligt mer potent i en bil utan katalysator än en bil med en.
2

Lyssna på avgaserna . Katalysatorn minskar ljudet i en bil , precis som ljuddämparen . En bil utan katalysator kommer att ha ett högt avgasljud .
3

Kontrollera avgassystemet under din bil . Katalysatorn kommer att se ut som en bula någonstans i mitten av avgasrör i mellan ljuddämparen och där samlingsrören ansluter till avgas stuprör (se illustrationen i de resurser ) . Om bula är inte det , har du inte en katalysator .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125436.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.