Hur Spola jag Radiator i min Dodge Stratus?

Dodge Stratus är en pålitlig och bränslesnål bil som normalt inte kräver en stor mängd praktisk underhåll. Men under tiden din Stratus "radiator kan korrodera och släppa små partiklar av rost i din kylvätska. Dessa små partiklar kan ha en stor inverkan, så småningom orsakar skador på de inre delarna av din motor. Lyckligtvis en enkel radiator flush kommer att ta hand om det mesta av denna korrosion och kan hjälpa till att avvärja eventuella skador på din motor. Tappa den gamla vätskan


Det första steget för att spola en radiator är att tömma den gamla kylarvätska. Krypa under bilen och leta reda på kylarens avtappningsplugg på passagerarsidan av fordonet vid basen av kylaren. Placera en fångst pan under avtappningspluggen och sedan använda en skiftnyckel för att skruva loss pluggen och låt kylvätskan rinna ut i dropplådan. Ta av locket på kylaren så att kylvätskan rinna snabbare och mer noggrant.
Spola Kylare

Spola kylaren ut nästa, eftersom detta kommer att bidra till att rubba eventuella ackumulerade rostpartiklar och befria dem från systemet. Sätt en vanlig trädgårdsslang i kylaren fylla munstycket och slå på full blast. Vattnet kommer att fylla kylaren och sedan börja komma ut hålets botten avloppet. Låt vattnet rinna genom systemet under minst en till två minuter. När vattnet rinner ut ur botten av radiatorn inte längre vänder en annan färg (brun /grön), ta bort slangen och sätt tillbaka avloppskåpan.
Fyll kylaren

Det sista steget är att fylla kylaren med ny kylvätska lösning. Först, blanda några gallon av 50/50 radiator fluid till vattenlösning. Häll så mycket som möjligt i kylarlocket. Fyll kylaren och behållaren till inom en tum av locket. Slå bilen på och låt vätskan dras in i kylsystemet. Fortsätt att fylla på kylaren tills vätskan inte längre försvinner ur sikte och sedan toppen av din reservoar tank till den angivna linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125433.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.