Hur man byter bakrutan på en BMW Cabriolet

tiden, fällbara tak windows tar en riktig stryk, särskilt om de är gjorda av plast, även på en hög kvalitet bil som en BMW. Fönstren kan spricka, repas och gulnar med tiden, vilket gör din topp och din BMW ser fula. De BMW-återförsäljare tar vanligtvis $ 600 eller mer för att installera en ny sufflett fönster, men det är ett arbete som kan göras hemma. Nya fönster också komma med detaljerade instruktioner. Saker du behöver
Ny topp
Plastverktyg
Rubber cement
Visa fler instruktioner
1

Sänk alla sidorutor. Lås upp suffletten och lyft upp en tum eller två från vindrutan ram men lämnar den i uppfällt läge.
2

Kör plast verktyg som kommer med nya fönster mellan svart gummi kula och det gamla fönstret på utsidan av toppen. Detta kommer att separera topp från den dubbelsidiga tejp som är på fönstret. Oroa dig inte för att skada gummit pärla eftersom nya fönster kommer med nya delar också.
3

Dra svart gummi pärla hela vägen ut och kassera den.

4

bort metallklämman som ligger längst ner i mitten av fönstret genom att bända upp tänderna på klippet med en skruvmejsel. Avlägsna stödplatta för klippet. Lossa klämman från insidan av bilen och gå till utsidan och dra ut den.
5

Packa det befintliga fönstret och ställ den åt sidan. Rengör den övre duken där fönstret limmades på med tvättsprit och en trasa. Ta bort alla spår av den gamla limmet.
6

Zip det nya fönstret på plats. Var försiktig så att du inte repar upp eller få något fett på det. Du behöver en hjälpare för detta. Har hjälparen hålla fönstret på plats inifrån bilen medan du får dragkedjan började på den blå sidan av dubbelhäftande tejp fönster.
7

Installera metallklämma som säkerställer att säkerställer att dragkedjan kommer inte ångra. Sätt in klippet från utanför bilen, installera stöd plattan och sedan böja sig ner tänderna på metallklämma inifrån bilen.
8

Applicera lite extra 100mm dubbelhäftande tejp över klippet. Applicera gummicement till duken toppen där det kommer i kontakt med den dubbelsidiga tejpen på fönstret.
9

Dra tillbaka skyddande plast på den dubbelsidiga tejpen för att exponera den klibbiga sidan. Tryck svart gummi pärla på fönstret runt kanten på toppen med plast verktyg.
10

Kör fingret runt duken toppen där det överlappar fönstret och tryck på tejpen ordentligt på gummit pärla . Fäst den övre och lämna den i uppfällt läge för 24 timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125432.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.