Hur vill kolla en Gap Spark Plug

Alla bensinmotorer använder ett tändstift. Tändstiftet bedriver en högspänd elektrisk signal från en styranordning. Detta högspänd elektrisk gnista antänder bränslet i motorn. Gapet på tändstiftet är avståndet mellan centrum elektroden och den yttre motorn jordpunkt. Marken punkt på ett tändstift liknar bokstaven J, med den nedre delen av J ansluten till tändstiftet kroppen. Den övre, raka änden av jordpunkt är ett angivet avstånd från centrum elektroden. Detta avstånd är den "lucka" på tändstiftet. Saker du behöver
Tändstift
Spark specifikationer stiftgapet
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
1

Håll tändstiftet i ena handen . Placera den så att gapet är vänt uppåt och du kan tydligt se både mittelektrod och marken punkten, eller J, på kontakten.
2

Konsultera motorns specifikationer för korrekt spaltinställning av tändstiftet. Den kan läsa 0.025 inches eller bara 0,025.
3

Hitta samma markering på tändstiftet gapet verktyg. Det kommer att finnas olika gap inställningarna på slutet av Tändstiftsgap verktyg.
4

Sätt i rätt spaltinställningen på gapet verktyget mellan mittelektrod och jordpunkten på tändstiftet. Försiktigt Montera verktyget mellan de två punkterna. Du kan behöva lätt tvinga verktyget mellan dem om gapet är för litet.
5

Tryck den platta kanten av marken poäng mot ett fast underlag om gapet är för lös för att stänga avståndet mellan elektroden och jordpunkten. Kontrollera gapet igen med gapet verktyget. Det måste vara en perfekt passform. Alltid dubbelkolla spaltinställningen på varje tändstiftet innan du installerar den i någon av motorerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125408.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.