Lägga Transmission Fluid till en New Beetle

Den framhjulsdrift New Beetle som är utrustad med en automatisk växellåda använder en transaxel. Kontrollera vätskenivån i växellådan är inte lätt eftersom det inte finns någon oljesticka, till skillnad från de flesta konventionella fordon. Volkswagen anger att transmissionsolja ska kontrolleras endast vid en viss temperatur. Innan du startar det här jobbet, kom ihåg att alla säkerhetsföreskrifter ska följas för att förhindra skador. Låt återförsäljaravtalet tillsätt vätskan om detta förfarande verkar alltför inblandade för din nivå. Saker du behöver
Tire kilar
Transmissionsolja
vanliga handverktyg
Matlagning termometer med lång sond
nya plug tätningar
Shop trasor
Visa fler instruktioner

1

Se till New Beetle drivlinan är kall. Kontrollera att bilen är parkerad på plan mark. Blockera däcken. Se till att parkeringsbromsen är inställd och starta motorn. Flytta växelspaken genom alla växellägen avslutar med spaken i "parken".
2

Leta upp "Level-Check" plugg på automatisk transaxle. Ta bort pluggen och sätt i termometern sonden i hålet. Temperaturen på vätskan bör vara mellan 95 och 113 grader Fahrenheit.
3

Med "Level-Check" bort pluggen och växellådan vätska vid rätt temperatur, ska vätskan bara droppa ut tänkte långsamt Plug-hålet. Vätskenivån är korrekt om så var fallet.
4

Tillsätt vätska om det inte fanns några droppar observerades när kontakten togs bort. Leta upp och ta bort "pluggen" på växellådan. Tillsätt långsamt ny vätska i "pluggen" hålet tills transaxel vätska bara droppar ut genom "Level-Check" hål.
5

Montera pluggar när växellådan vätskenivån är korrekt. Se till att nya tätningar är installerade på pluggarna för att förhindra vätskeläckage. Torka bort eventuell vätska på växellådan med en trasa. Ta bilen på en kort biltur för att se växellådan fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125399.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.