Hur man installerar bromsok på en Volvo 240

bromsoken på en Volvo 240 är en viktig del av bromssystemet. Som den del som är ansvarig för fastspänning rotorn när bromsarna används, är det viktigt att hålla dina 240 s bromsok i bra form. Ibland är det nödvändigt att ta bort och bygga om eller till och med ersätta bromsok på din Volvo. Denna artikel täcker demontering och montering av bromsoken. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Linje skiftnycklar att lossa bromsledningen
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna och ta bilen med en domkraft. Placera domkraften under Volvo på lämpliga punkter och sänk ner den på pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Spraya broms renare på alla bromsdelarna inklusive bromsok, rotor och bromsledningen. Torka ned allt med en trasa tills bromsarna är fria från smuts och olja. Detta är kommer att hjälpa dig att undvika att få smuts i bromsledningarna när de skiljs från bromsoket.
3

Unbolt hårda linje som går in i bromsoket. Använd en linje skiftnyckel för att undvika att strippa passande att skruvarna till bromsoket. En linje skiftnyckel omsluter skruven bättre än en vanlig öppen nyckel.
4

Unbolt två bromsok bultar placerade bakom bromsok med en sockel. Skjut bromsok bort av rotorn, noga med att inte böja den hårda linje som du drar bromsok bort från bilen.
5

Installera tjocklek genom att dra den över bromsrotorn och gängning i två bromsok bultar som håller oket på plats med en sockel. Tråd i passande för bromsen hård linje och dra åt den med en linje skiftnyckel.
6

Lufta bromssystemet enligt verkstadshandboken. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125385.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.