Hur att byta batteri i en PT Cruiser

PT Cruiser var utformad som en återgång till bilar och lastbilar av 1940-talet och 50-talet, med långa swoopy linjer och en stor främre fascia. Problemet är, att främre fascia kan se bra ut, men det också sitter direkt ovanpå batteriet, vilket gör att batteriet avlägsnats lite av en knepig process. Lyckligtvis kan det göras - det tar bara några fler steg än det skulle på en annan bil. Saker du behöver
platt skruvmejsel
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Ersättningsbatteri
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och lokalisera röret luftintaget som går till spjällhuset. Skruva loss slangen från spjällhuset med hjälp av en skruvmejsel, och sedan pop som fäster ovanpå luften rutan till botten, och lyft ut intaget röret och locket.
2

Dra ut luftfilter och ställ den åt sidan. Om du behöver byta luftfiltret, nu är den bästa tiden att göra det, eftersom det är öppet och ur vägen. Ta luften rutan på fenderwell och lyft upp för att frigöra klämmorna som håller fast det på kroppen. Detta kommer att ge utrymme för batteriet att komma ut från under den främre fascia.
3

Koppla bort den negativa batteripolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Upprepa processen för den positiva batteripolen. Skruva loss batteriet från tie-ner med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut batteriet ur under fascia, mot där luften rutan var, sedan lyfta ur motorrummet.
4

Lyft det nya batteriet i motorrummet, där luften rutan var ursprungligen. Skjut in batteriet under den främre fascia i lager facket och sedan skruva ner på plats med hjälp av ett Ratchet och uttag.
5

Återanslut batteripolerna på batteriet, pluspolen först, med hjälp av en öppen- skiftnyckel. Tryck på undersidan av luften lådan tillbaka in i motorrummet, sedan placera luftfiltret i luften rutan.
6

Placera röret luftintaget på spjällhuset och fäst den med aktiemarknaden slangklämma och en vanlig skruvmejsel. Kläm fast locket luftlådan på den nedre halvan av luftskåpet. Starta bilen för att se till att allt är korrekt ansluten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125381.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.