Hur man installerar Bilbatterier i en serie

Ansluta batterier i serie är ett sätt att få de kombinerade spänningarna hos batterier som strömkälla. Till exempel kommer två 6-volts batterier seriekopplade levererar 12 volt ström, eller tre 12-volts seriekopplade batterier kommer att producera 36 volt. Automobiles vanligtvis inte kräver batterier som skall seriekopplas eftersom de har 12-volts system, och dessa batterier är allmänt tillgängliga. Men kraftfullt ljud och multimedia system och andra högteknologiska tillbehör kan kräva att du ansluter bilbatterier i serie. Saker du behöver
Bilbatterier
Batteri jumper trådar
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Placera batterierna i batterifacket på fordonet så att jumper kablar kan lätt nå från ett batteri till den motsatta polen på intilliggande batteriet. Det är i allmänhet lättast att ställa in batterierna så att deras motsatta terminaler är vända mot varandra.
2

Använd en skiftnyckel för att fästa en bygel mellan minuspolen på det första batteriet och den negativa polen på andra batteriet.
3

Fäst den positiva batterikabeln i bilen (eller pluskabeln från tillbehöret batteriet kommer att driva) till pluspolen på det första batteriet.

4

Fäst den negativa batterikabeln i bilen (eller minuskabeln från tillbehöret batteriet kommer att driva) till minuspolen på det andra batteriet.
5

Connect mer än två batterier i serie genom att helt enkelt placera dem i kretsen och ansluta dem på samma sätt med bygel kablar. Motsatta terminaler är anslutna mellan batterier, och motsvarande leder från enheten med ström är anslutna till den första och sista batteri i serien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125379.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.