Vad är livslängden på broms rotorer?

De broms rotorer på ett fordon utrustat med skivbromsar är en mycket viktig del av bromssystemet. Rotorer pågå längre än bromsbelägg men anses fortfarande vara ett slitage objekt. Rotor Beskrivning

bromsrotorn, även kallad bromsskivan, är den runda metalldelen bultad till navet att bromsok och bromsbelägg klämma när du bromsar.


Rotor Function

När rotorn är fastklämd, den i sin tur hämmar hjulet och gör det möjligt för bilen att sluta. Rotorer upplever en enorm mängd värme och friktion på en daglig basis.
Rotor Lifespan

Hur länge en rotor varar är en funktion av de villkor att fordonet körs in, så det är svårt att ge en uppskattning i miles. På vissa bilar rotorerna senaste 70.000 eller mer miles, medan vissa bilar som specialiserade Acura NSX Sportbil kan äta rotorer i så lite som 6.000 miles.
Körförhållanden

Om ett fordon drivs främst stop and go trafik, då rotorn blir kortare än för ett fordon som drivs främst på motorvägen med en konstant hastighet. Dessutom kommer bilar som drivs aggressivt när man bromsar ofta och plötsligt gå igenom rotorer snabbare.
Underhåll

Korrekt underhåll är en annan faktor i rotorn liv. Bromsbelägg ska inspekteras och bytas regelbundet för att förhindra scoring, överhettning och skevhet av rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125376.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.