Hur får man till termostaten på en Ford Ranger

Hitta termostaten i Ford Ranger är lika enkelt som att följa kylarslangen. Termostaten sitter på framsidan av motorn i ett litet hölje som är ansluten till radiatorn slangen. Termostaten är den viktigaste delen av kylsystemet som vet när man ska öppna och tillåta kylmedel att cirkulera motorn hålla det svalt. Avlägsnandet av termostaten bör bara ta några minuter när du lokalisera och isolera slangen och locket som har åtkomst till termostaten. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
skiftnyckeln
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att få tillgång till motorrummet. Leta reda på radiatorn som är på framsidan av motorrummet.
2

Lokalisera den övre slangen till den vänstra sidan av kylaren. Slangen ska vara placerad mot toppen. Följ slangen till motorn
3

. Slangen är ansluten till termostathuset.
4

Ta slangen från termostathuset genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel och dra slangen ut med händerna. Du kan förlora en del kylvätska när du tar av slangen av.
5

Ta bort locket termostathuset med en hylsnyckel. Locket kan ha fastnat på grund av packningen materialet på termostaten. Om det är envis kan du trycka på den med en hammare eller bända upp den med en skruvmejsel.
6

Dra termostaten ut med fingrarna. Var noga med att komma ihåg placeringen av termostaten när du drar ut den så att du kan ersätta med den nya.
7

Skrapa den gamla packningen material från locket och huset ytan med en spackel och ett rakblad. Detta kommer att säkerställa en ordentlig tätning när du går att installera den nya termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125371.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.