Hur man byter oljefilter i en Mazda 5

Mazda 5 minivan har en filterpatron olja. Denna sitter inuti oljefilterhuset som fungerar som permanenta yttertyg för filtret. Fler och fler biltillverkare byter över till patronfilter grund av miljöfrågor. Allt som finns kvar av det förbrukade filtret är pappersliknande filter och plasthölje. Detta gör mycket mindre vikt och enklare förfogande än de äldre, mer konventionella metall-kapslade filter. Saker du behöver
Bil ramper
Oljetråg
Oljefilter uttag (75,6 mm) katalog Ratchet
6 mm sexkantsnyckel
Replacement oljefilterpatronen
Latexhandskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Drive Mazda 5 upp på bil ramper och sedan dra åt parkeringsbromsen. Innan du lämnar bilen, släpp huvfäste.
2

Öppna huven och ta bort påfyllningslocket.
3

Sätt på skyddsglasögon och latex handskar och ta de återstående verktygen innan krypa under framsidan av minibuss.
4

Tappa av oljan från oljetråget innan du tar bort oljefilterhuset. Oljan filterhuset är bara framåt (mot framsidan av van) av oljetråget. När oljan runnit tillräckligt från oljetråget, byt kontakten oljetråget och dra åt den.
5

Rikta spilloljekärl under oljefilterhuset och använder 6 mm skiftnyckel hex huvud att vända oljefilterhuset avtappningspluggen moturs. Detta kommer att dränera det mesta av oljan i oljefilterhuset. Medan oljan rinner, öppna ersättare rutan oljefiltret och hämta den lilla packningen för bostäder avtappningspluggen. Ta den gamla och installera den nya. Stryk ett tunt lager lite olja på den nya packningen. När oljan runnit tillräckligt från oljefilterhuset, byt oljefilter propphuset avlopp och dra åt den.
6

Placera oljefiltret stickkontakten på spärren och vrid botten oljefilterhuset moturs. Det kommer fortfarande att vara lite olja kvar i huset så var noga med att inte luta den tills den har siktat över Oljetråg.
7

Ta ut patronen filtret. Det bör komma ner i huset, men ibland kommer att sticka upp i kammaren. Det drar ut lätt åt båda hållen.
8

Ta bort den gamla bostäder packning och ersätta det med det nya levereras i utbyte oljefiltret rutan. Gnid ett tunt lager olja längs den nya packningen.
9

in den nya packningen in i huset och sätt tillbaka höljet in i kammaren. Skruva in det för hand först vara säker på att du inte är korsgängning det. Dra tillräckligt med Ratchet och oljefilter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125369.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.