Pneumatisk Jack Guide

Pneumatisk domkrafter arbete med hjälp av trycksatt gas används för att skapa mekanisk rörelse. Hydrauliska domkrafter, å andra sidan, använda vätska för att påverka rörelse. Båda typerna av uttag finns tillgängliga för konsumenterna, men hydrauliska domkrafter är mer populärt för ett antal skäl, och pneumatiska domkrafter är mindre lättillgängliga på grund av nackdelarna med pneumatiska mekanik. Detta betyder inte att en pneumatisk domkraft är ett dåligt val, utan snarare att en jämförelse mellan de två produkterna är väl använd tid. Livslängd och kostnad

uttag Pneumatiska har en livslängd på fem till tio år om uttaget är väl underhållna och servade vid behov. Hydrauliska domkrafter pågå ofta uppåt 15 år. Kostnaden för pneumatiska domkrafter, är dock oftast lägre än kostnaden för hydrauliska domkrafter.
Effektivitet

effektivitet och tillförlitlighet av en hydraulisk domkraft överträffar den pneumatiska jack. Eftersom pneumatiska verktyg drivs med luft, kan fukt i luften orsakar pneumatiska verktyg att frysa upp, vilket gör dem oanvändbara. Vidare kompressor som driver pneumatiska verktyg är ofta högt och irriterande, vilket kan göra arbetsmiljön mindre trevliga. Som ett exempel, betrakta jack hammare, en pneumatisk anordning som skramlar tänderna av fotgängare i städer över hela världen.

Pneumatiska domkrafter är också mindre precisa än hydrauliska domkrafter eftersom hydraulolja, den vätska som används i hydrauliska domkrafter, är mindre kompressibel än gas och därför kan styras mer exakt. Vad är mer, minskar högre kompressibilitet gas den ultimata makten som en pneumatisk domkraft kan ge.
Säkerhetsfrågor

Bortom de estetiska och effektivitet frågor, Det finns också en ökad oro för säkerheten med pneumatiska domkrafter. Luftslangen som ansluter kompressorn till den pneumatiska uttaget kan bryta sig loss och piska runt ganska kraftfullt. Detta kan potentiellt skada arbetstagarna.
Produkt Tillgänglighet

Astro Air Jack, till exempel, säljer för ca $ 450 och kan hantera 20 ton. En hydraulisk domkraft från samma tillverkare med samma vikt kapacitet säljer för nästan $ 1800 (2009). KSport erbjuder en annan pneumatisk domkraft speciellt framtagen för snabb-byte mekaniker eller pit crew personen som säljer för $ 365 (år 2009) och har 1,210 pounds per uttag.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125365.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.