Prius Problem Transmission

Toyota Prius är en av de mest populära hybridbilar på marknaden idag, och efter att ha sålts för ett decennium i USA, konsumenter och recensenter auto har möjlighet att ta ett långsiktigt titt på Prius överföring till några större problem eller nackdelar. Medan Prius sändningsinställningen har förändrats sedan bilen introducerades för första gången, den enkelhet och effektivitet av designen innebär generellt färre potentiella problem. Funktion

Prius transmissionen är känt som ett "elektroniskt styrd steglös transmission" (ECVT) och skiljer sig från de automatiska och manuella växellådor förekommer allmänt i bilar i sin enkla design, vilket gör att de utväxlingar till kontinuerligt och exakt justera längs ett kontinuum snarare än övergång till fasta lägen.
Historia


Medan ECVT har uppstått enbart på 1990-talet i hybridbilar, det kontinuerligt variabel transmission först skapades 1886 och har sedan dess använts främst i industriella verktyg som svarvar och pressar borra. De förbättrade material och användning av dator mikroprocessorer i bil design och tillverkning endast nyligen gjort tekniken en praktisk tillämpning i hybridbilar. Den steglösa transmissionen designen nu ständigt granskas och finslipat från år till år för att minska sina brister och utöka dess potentiella användning.
Teorier /Spekulation

Eftersom den ECVT är utformad för att vara enkel och effektiv, med endast remskivor, ett bälte och mikroprocessorer, innehåller Prius transmission teoretiskt mindre utrymme för problem att uppstå än en traditionell växellåda med fler rörliga delar som slits och fel.

Egenskaper

Prius växellåda har också en power-split enhet som balanserar användningen av bränsle och elkraft i hybridmotor. Kraften-split enheten använder en generator snarare än en starter att starta bilen, så Prius transmission problem kan påverka bilens förmåga att starta och köra.
Överväganden
< p> 2004 Prius överföring ändrats från Toyota Hybrid System (THS) till Hybrid Synergy Drive (HSD), vilket innebar att ECVT gjordes från lättare och mer motståndskraftig material för att rymma större motoreffekt. Medan Prius överföring före 2004 skulle ha stött på problem och svår slitage på drivremmen i motorer större än 1,2 liter, HSD aktiverat Toyota att öka motorns storlek och makt utan en ökad risk för Prius överföring problem.


Förebyggande /Solution

hybrid-relaterade komponenter i Toyota Prius täcks av garantin i åtta år eller 100.000 km. Prius transmissionen ingår i hybridsystemet i HSD design och Toyota hävdar att de flesta Prius fordon kräver ingen service till hybridsystemet under fordonets livslängd. Efter en regelbunden service och underhåll schemat bör vara tillräcklig för att förhindra Prius transmission problem i de flesta fordon.
Varning

Vissa återförsäljare inte kan betrakta Prius sändning att vara en del av hybridsystem i modeller före 2004, när alla hybridkomponenter integrerades i transmissionen. Se till att din lokala återförsäljare har mekaniker som har erfarenhet diagnostisera och åtgärda problem i hybridfordon innan din Prius för service.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125359.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.