Hur man upptäcker Disappearing Motorkylvätska

Bredvid sin oljeförsörjning, är din bil motorns kylvätska är en av de viktigaste vätskorna att motorn är beroende av att hålla igång tillförlitligt. Cirkuleras från kylaren till motorns vattenmantlar, där det säkerställer att motorblocket förblir svalt, liksom till värmaren kärna, där det är ansvarig för att ge värme till fordonets passagerare. En läcka i kylsystemet kan också vara svårt att spåra eftersom kylmediet färdas genom så många passager. Instruktioner
1

Kontrollera kylvätskenivå. Skruva av kylarlocket om bilen har en och kontrollera kylvätskenivån visuellt. Om den är låg, råga med hög kvalitet kylvätska.
2

Kontrollera nivån på kylvätskan reservoaren. Många bilar har inte en kylarlocket och istället använda en fjärrkontroll reservoar med en kylvätska linje som går till kylaren. Kontrollera nivån på behållaren för att se till att det är till märket FULL.
3

Öppna oljelocket och kolla efter rester från olja och kylarvätska blandning. Om det finns en kylvätska läcka som tillåter kylmedel att komma in i motorn, då blir det en mjölkaktig, brunaktig olja rester kvar på insidan av oljelocket. Detta orsakas av motorolja och kylvätska blandningen. Inspektera kylarslangar kylvätska, slangar som går till värmeelementet, liksom värmeelementet, efter läckor
4

. Du kan behöva att palla upp bilen för att se om någon av de kylvätskeslangarna läcker. Om värmeelementet läcker, kan det läcka in i det inre av bilen eftersom de flesta värmare kärnor är belägna innanför instrumentbrädan. Kontrollera för att se om mattan är fuktig i fot-eller om det finns några synliga läckor under instrumentbrädan.
5

Inspektera termostathuset för läckor, som vanligtvis är placerad på motorns huvud nära övre kylarslangen. Även inspektera området kring vattenpumpen för någon kylvätskeläckage.
6

Har kylsystemet provtryckas. Att ta bilen till en professionell radiator butik är ett annat bra sätt att ta reda på om läckage av kylvätska. Butiken kommer att utföra ett trycktest på kylsystemet för att se om och var det läcker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125337.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.