Hur du ändrar Mercedes broms rotorer

De broms rotorer, även kallad bromsskivan, på en Mercedes är en viktig del av bromssystemet. Rotorn är den runda metalldelen att bromsok och bromsbelägg klämma med när du bromsar. Även rotorer är konstruerade för att hålla i tiotusentals miles, de behöver ofta bytas ut om de skadas eller att de är på en hög körsträcka Mercedes. Saker du behöver
stödbenet och uttag
Brake Cleaner Review Rena trasor
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Allen skiftnycklar
Momentnyckel
Anti-gripa förening
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulen på med en rörtång. Med hjälp av en domkraft, lyfta upp bilen och placera den på pallbockar. Ta bort muttrarna, dra hjulen av och ställ dem åt sidan.
2

Spraya broms renare på bromssystemet, inklusive rotor, bromsok, dammskydd och bromsledningen. Skrubba bort smuts, olja och smuts med en ren trasa.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på bromsok fästet. På de flesta Mercedes modeller kommer detta att vara en stjärna-formad Torx skruv. Använd lämplig storlek Torx bit för att lossa bulten. Se till att inspektera bulten för att se vilken typ det är, eller konsultera din verkstadshandbok.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Tjockleken kommer fortfarande vara fäst till den mjuka bromsledningen som levererar bromsvätska i bromsoket. För att undvika skador på linjen från vikten av bromsok hänger på det, knyta bromsok till en närliggande suspension eller delvis stöder den någonstans där den inte kommer att dra på bromsledningen.
5

Ta bort litet set skruven som håller rotorn på navet med en insexnyckel. Avlägsna rotorn genom att dra bort från navet. Om rotorn fryses från rost och smuts, använd en gummiklubba för att knacka rotorn bakifrån och fri det.
6

Spray bromsrengöringsmedel på ytan som den nya rotorn går att montera på . Torka rent, så att det inte finns smuts, rost eller olja.
7

Rengör nya rotorer med broms renare och en ren trasa. Nya rotorer komma med en korrosionsskyddande beläggning, så att de inte rostar innan de installeras på ett fordon. Detta måste tas bort innan de installeras.
8

Placera den nya rotorn på navet. Du kan också lägga ett tunt lager anti-beslagta material på monteringsytan för att underlätta framtida borttagning av rotorn. Installera ställskruven för rotorn och dra åt med en insexnyckel.
9

Skjut bromsok över rotorn. Montera bromsok bultar och dra åt dem med en momentnyckel till Mercedes "rekommenderad inställning för den modell som du äger. Upprepa stegen ovan för de återstående rotorerna.
10

Byt hjul och lägre fordonet till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125331.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.