Den genomsnittliga livslängden för broms rotorer

Broms rotorer är en viktig del av en modern bils bromssystem. Även om de länge, de anses ett "slitage" objekt som så småningom kommer att behöva bytas ut. Identifiering

bromsrotorn eller skiva, är den rund metallskiva som kläms av bromsok och bromsbelägg. I vissa högpresterande bilar, är rotorn tillverkad av en kol och keramiska förening.
Överväganden

bromsbelägg kan vara allt från 15.000 till 35.000 miles eller mer är rotorer generellt förväntas pågå i tre eller fyra bromsbelägg förändringar. Eftersom körförhållanden, körsätt och andra faktorer påverkar rotor liv, är det svårt att komma upp med en medellivslängd för dem.
Underhåll

viktig faktor som påverkar hur lång broms rotorer sist är det underhåll de får. Om kuddar får bära ner till metallen underlag, kan de göra rotorerna och förstöra dem.
Körstil

Hur länge en bromsrotor varar beror också, delvis på hur bromsen används. En aggressiv förare som accelererar och sedan bromsar snabbt och ofta slits ut broms rotorer snabbare än en konservativ förare.
Körförhållanden

Förutsättningarna att en bil körs i också påverka rotorns livslängd. Om en bil drivs främst i stop-and-go-trafik, där bromsarna används ofta, kommer rotorerna slits ut snabbare än på en bil som drivs vid konstant varvtal på en motorväg.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125326.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.