Hur Dra en bromsrotor

Även ta bort och ersätta en broms rotor kan låta komplicerat och skrämmande för oerfarna mekaniker, är det faktiskt inte så svårt av ett förfarande. En rotor kan oftast tas bort i ca 30 minuter med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
mutterdragare
Skruvmejsel
Bromsrengöringsmedel
Rags
Wire eller buntband
Show Mer Instruktioner
Dra en bromsrotor
1

Lossa muttrarna på fordonets hjul. Lyft upp fordonet med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Spray bromsrengöringsmedel över bromsoket, bromsskivan och omgivande områden och rengör noggrant med en torr trasa.
3

Ta bort de två bultarna som håller oket till bromsok fästet. Dessa skruvar är på baksidan av rotorn, den del som är vänd mot hjulhuset. Använd en hylsa eller en skiftnyckel för att ta bort dessa skruvar. Beroende på märke och modell kan dessa vara speciella stjärna formade bultar som tas bort med en Torx bit eller en vanlig bult. Ställ in skruvarna åt sidan.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Tjockleken kommer fortfarande fästas till bromsledningen och kommer att behöva stöd för att förhindra att bromsledningen från att skadas från vikten av bromsoket. Stötta bromsok med ett buntband eller en bit ståltråd så att det inte rycka på bromsledningen.
5

Undersök rotorn för att avgöra hur den hålls på navet. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av bil. Rotorn kan hållas på med ett enda centrum mutter som du kommer att vända moturs med en sockel för att ta bort. Det kan också hållas på med ett par ställskruvar som kommer att tas bort med en platt skruvmejsel eller insexnyckel. Drag av rotorn direkt från navet för att ta bort det
6

. Beroende på vilken typ av fordon, kan rotorn också hålla hjullagret på navet. Om hjullagret lossnar med rotorn, torka av lagerfett off av lagret och ställ in lagret åt sidan.
7

Installera en ny rotor eller sätta rotorn tillbaka på är baksidan av avlägsnandet . Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125317.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.