Hur du vet när du behöver broms rotorer

De broms rotorer på din bil är en viktig del av bromssystemet. Rotorer är de skivor som bromsok och bromsbelägg klämma när bromsarna används, vilket gör att bilen att bromsa. Rotorer bör inspekteras regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

lyssna efter slipning och skrikande vid inbromsning. Om bromsarna ljudligt slipning eller gnisslande ljud när de tillämpas, är det ett tecken på att dynorna är slitna ned till dynorna metallstomme och slipning på rotorerna. Även om detta inte automatiskt innebär att rotorerna kommer att behöva bytas ut, kan de inte att reparera.
2

Se om hjulen vibrera eller shimmy under bromsning. Om hjulen vibrerar när du bromsar, kan det betyda att rotorerna har värmts upp överdrivet och skev, vilket kan ske när antingen rotorn eller bromsbeläggen blir för tunn och inte avleda värme ordentligt. En skev rotor kommer att behöva bytas ut. Addera 3

visuellt inspektera rotorer för spåren eller scoring. En visuell inspektion av rotorn är ett annat viktigt steg för att avgöra om de behöver bytas ut. Palla upp fordonet och placera den ordentligt på jackstands. Ta bort hjulen så att du har tillgång till bromsarna. Titta noga på ytan av rotorn där bromsok klämmorna det. Leta efter eventuella spår eller skåra på ytan. Dessutom, kör fingret över ytan på rotorn så att du kan känna några spår. Även rotorn kanske kan vara återuppstått, kanske du behöver installera nya ersättande rotorer om scoring är för djupt för att avlägsnas genom maskinbearbetning av ytan av rotorerna.
4

Mät rotorn för att se de är fortfarande inom tillverkaren specificerad tjocklek. Även om rotorerna inte är skårade eller skev, kan de behöva bytas ut om de är för tunna. Denna mätning kommer att variera beroende på märke och modell av fordon. Det bästa sättet att avgöra om en rotor är för tunn är att ta den till en verkstad eller en broms specialist där det kan mätas för att se det är fortfarande inom tillverkarens toleranser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125315.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.