Hur man installerar en termostat i en Ford 4,0 liters

Termostaten i din Ford 4,0 liters motorn är nödvändiga för driften av din motorns kylsystem. Om du har märkt att din motor går varm eller att temperaturmätaren inte verkar vara att läsa korrekt måste du byta ut termostaten. Du kan installera en termostat i en Ford 4,0 liters motor (motorn används i nästan alla V6 Ford lastbil och bil) i cirka en timme. Saker du behöver
Bucket grepp
Vise (om det behövs) katalog platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Paint skrapa (om det behövs) katalog Ny termostathuset packning (om det behövs)
Ny termostat
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park din bil eller lastbil på en plan yta. Vänta tills motorn har svalnat helt. Öppna huven och ta bort kylarens påfyllningslock (detta unscrews för hand).
2

Placera en hink under fordonet under förarsidan av kylaren. Nå under kylaren och vrid avloppet petcock mot framsidan av bilen. Om du har svårt att vrida petcock för hand, klämma ett par skruvstäd grepp på den och vrid den med dem som handtag. Tillåt tillräckligt med kylvätska rinna ut ur kylaren så att du kan se toppen av metallbladen inuti kylaren när man tittar in genom den öppna påfyllningslocket. Stäng petcock.
3

Trace slangen kylvätska leverans varifrån det kommer ut radiatorn där den ansluter till termostathuset. Termostaten höljet kommer att vara placerad på toppen av motorblocket, mot framsidan. Det är metall och leverans slangen kommer att bidra till det och det kommer att finnas två extra slang kommer utanför huset.
4

Lossa slangklämmorna fästa slangarna till termostathuset genom att vrida skruvarna slangklämma moturs med en platt skruvmejsel. När klämmorna är löst nog för att snurra runt slangen, dra slangarna från huset.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller locket på plats med en hylsnyckel. Lyft kåpan täcker av. Inspektera packningen under huset, byt ut den om det är sprött vid beröring eller ser slitna. Skrapa bort den gamla packningen med en färgskrapa sätta en ny i dess ställe.
6

Ta bort den gamla termostaten från sitt läge i huset genom att helt enkelt lyfta ut det.
7

Installera termostaten i din Ford 4.0 liter genom att placera den i samma position som den gamla. Kontrollera att silver toppen är vänd uppåt och pilarna på toppen är riktad mot kylaren.
8

tillbaka locket termostathuset och skruva den på plats. Sätt tillbaka slangarna och dra åt slangklämmorna. Fyll kylaren med ny kylvätska och sätt tillbaka tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125309.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.