Bil Chassi Rostskydd

Rost är bilens chassi "värsta fiende. Trots att järn och stål är till synes hårda och hållbara material, rost kan sakta förstöra dem och få ett slut på livet på din bil före sin tid. Förhindra rost kan vara en ganska enkel process som sker regelbundet, eller det kan vara en svårare och tidskrävande process som du kan ta hand om allt på en gång. Salty Roads

Tänk på att en hel del av chassi rost kan spåras tillbaka till resa på vintervägar eller spendera en massa tid nära havet. Eftersom mängden salt i luften är hög nära havet och folk använder salt på vägarna för att smälta is på vintern, dessa platser sluta med de mest framstående rostande problem. Rost är oxidation orsakad av syre och vatten, men saltet fungerar som en rostande katalysator till vattnet, enligt AutoMedia.com.

Håll saltet från bilens chassi för att förhindra rostangrepp. Sedan helt enkelt inte köra under salta förhållanden är förmodligen inte ett alternativ för dig, kommer du att behöva använda andra förebyggande åtgärder för att undvika utveckling av din egen personliga rost hink.
Enkel Sköljning

inte bestämmas att låta salt rosta din bil. Det är verkligen allt som krävs bortsett från rinnande vatten och en trädgårdsslang.

Få saltet från din bil så fort som möjligt. Om du har varit ute och kör på isiga vägar som behandlats med salt, bör du ta bilen genom en biltvätt som har ett underrede tvätt eller annan använda en munstycke för att spruta under bilen med slangen hemma.
< p> Vid sköljning hemma, pop huven och skölj bort de delar av chassit som inte får tillräckligt sköljas bort genom att bespruta under.
p Om du bor i denna miljö (faktiskt känd som The Rust Belt) eller du bor i ett kustnära område, är det en bra politik för att tvätta bilen helt, inklusive ett underrede sköljning, minst en gång per vecka för att förhindra rost.
Coating

En mer komplicerad uppgift än enkel sköljning är att använda en skyddande beläggning på chassit. Det finns ett antal produkter tillgängliga för sprutning på bilens chassi för att förhindra rost.

Tanken bakom dessa produkter är att belägga chassit med ett material som kommer att hålla de faktorer som orsakar rost från att komma i kontakt med den faktiska metall av chassit. Med andra ord, kommer salt, vatten eller syre inte kan tränga igenom denna barrier.Find en bilverkstad som specialiserat sig på att tillämpa ett chassi beläggning eller annat du kan försöka göra det själv. Tänk på att det material som används för att belägga chassit är kraftig men smidig, tuff och klibbig substans som kommer att kräva en hel del försiktighet, inklusive tejpning av eller på annat sätt täcka vissa delar av din bil och dig själv.

Rengör sprayen vapen som används för att applicera beläggningen omedelbart efter användning för att undvika skador på enheten, enligt ExtremeHowTo.com.
p Om du bestämmer dig för att prova det själv, kom ihåg att tunna ner beläggningen enligt tillverkarens förslag. När du har allt täckt och redo att gå, applicera ämnet med pistolen från cirka 10 inches bort med hjälp av en ständig rörelse. Du behöver inte göra ett perfekt jobb, eftersom resultaten inte kommer att vara väl synlig, men se till att applicera beläggningen från varje vinkel så att elementen inte kommer att kunna tränga in i den.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125273.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.