Varför Diesel Fuel Gel?

När vintern närmar sig, kan diesel gelbildande bli ett allvarligt problem i kallare klimat. Omgivande lufttemperatur och kemiska utgör av bränslet avgör om en förbränningsmotor startar eller stannar. Paraffin

Förmågan att inte gelen i kallare klimat är en fråga för diesel, eftersom den består av raka och grenade kolväten. Dessa typer av kolväten - även kallad paraffinvaxer - bli fast vid de lägre vintertemperaturer hittats i kallare geografiska områden. Mängden paraffinvax diesel innehåller beror på vilken typ av råolja som använts för att producera dieselbränsle och den process som används för att tillverka den. Addera Grumlingspunkt

diesel svalnar, droppar det till en temperatur där den inte kan upplösa vaxartade komponenter som faller ut av bränslet. Den temperatur vid vilken vax bara börjar fällas ut och bränslet blir grumlig är grumlingspunkten.
Hällpunkt

När temperaturen hos diesel sjunker från sex till tio grader Fahrenheit under grumlingspunkten, så mycket vax former som den kan inte längre flöda. Vid denna temperatur har diesel nått sin flytpunkt eller gelpunkt.
Ändra Flytpunkten
Tillsatser

kan sänka ett dieselbränsle s gelpunkt eller grumlingspunkt och förbättra dess kallflytningsegenskaper. Mest Dessa är oftast polymerer som minskar effekten av vaxkristaller på bränsleflödet genom att ändra deras storlek och form.
Biodiesel Gelling

Biodiesel bränsle som krävs för att blandas med diesel i många stater också bidrar till gelning. Biodiesel geler vid högre temperaturer än vanlig diesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125251.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.