Hur man läser Mercedes Numbers Engine ID

Alla Mercedes fordon som gjorts sedan 1959 kommit med ett stämplat på deras motorblocket som kommer att berätta precis allt du behöver veta om bilen (detta nummer matchar VIN). Om du vet hur man läser Mercedes tal motor-ID, kommer du att kunna snabbt hitta den del du behöver. Mercedes-bilar har tillverkats i över 15 länder, och samtidigt betydelsen av nummer kan variera från land till land, är deras position i nummerföljd standard. Att veta vilken del av motorns ID-nummer för att inleda en delar sökmotor är halva slaget att hitta rätt bit för din motor. Instruktioner
1

Öppna huven på din Mercedes. Lokalisera det instansade talet motorn ID på toppen eller sidan av motorblocket, mot den bakre delen av motorn.
2

Skriv ned eller flera bokstäver som börjar antalet motor-ID. Dessa bokstäver anger stilen av motorn (sedan, touring, roadster och så vidare) installerad. Se diagrammet anges i resurserna nedan för en heltäckande definition av breven och deras betydelse. Addera 3

Skriv ner de tre första siffrorna. De tre första siffrorna motsvarar den typ av motor som du har (diesel, olja och sådant). Till exempel skulle en M116 typ motor har ett antal motor-ID som börjar med "116" och en M114 typ motor skulle börja med "114".
4

Skriv ner de tre siffrorna att se till att lämna ett utrymme mellan denna uppsättning och den första uppsättningen du skrev ner. Denna uppsättning siffror anger vilken version av motor det är (dvs. 2,2 LT, 2.3, 6 cyl, 8 cyl och så vidare). En typ av motor kan ha många olika tänkbara varianter.
5

Hoppa ett mellanslag och skriv ner de nästa två numren. Dessa två siffror kommer att berätta om motorn installerades, vilken sida kör det var för (vänster eller höger) och typen av överföring i samband med det. Efter 1983 var det andra numret i detta set ersattes med ett brev. En serie av bokstäver (som A, B, C, D, E) fick varje fabrik. För en ofullständig lista över de assignations av dessa siffror, se diagrammen anges i resurserna nedan.
6

Skriv ner återstående uppsättning siffror. Detta är det visst serienummer på din motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125245.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.