Vad skulle orsaka Bakre Skruvfjädrar att bryta?

Tryckfjädrar är de mest använda bil upphängningsfjädrarna. De är öppna tryckfjädrar, vilket innebär att de utrymmen mellan sina spolar när de lossas. De har kallat barer lindade vridning på grund av principen om twist successivt tillämpas på en spole avsnitt av sektionerna bredvid. Medan våren misslyckande är ovanligt, vissa gör misslyckas. Spring tillverkning kommer att förklaras först eftersom många misslyckanden lägen, inklusive utmattning och korrosion, binds in med vissa inslag av tillverkningen. Spiralfjäder Tillverkning

Automotive spiralfjädrar varierar i storlek från sex till nio inches i diameter, och om en och en halv fot i längd. De är lindade kallt från ½ till 1-tums tjock rund tråd av kolstål. De genomgår flera värme-kyla verksamheten under tillverkningsprocessen, så att stålets egenskaper är precis rätt. Den råa stålstång först glödgas där metallen upphettas till körsbärsröd, vid omkring 1500 grader F (816 grader C). Den kyler långsamt, vilket gör det dött mjuk (un-fjädrande) och lätt att arbeta. Det är maskin-rullade mjukt. Fjädern är sedan härdas genom att åter värma den till körsbärsröd att lindra spänningar från ringlande. Det kyls snabbt genom att kasta sig i vattnet, vilket gör det mycket svårt. Då det är härdat genom att långsamt uppvärmning till en temperatur mellan 500 och 700 grader, beroende på metallurgi, och sedan störtade ner i olja, vilket gör den spänstig, extremt tuff och måttligt hårt. Detta är precis rätt för fordonsindustrin upphängningsfjädrarna.
Spiralfjäder Trötthet

flesta fjädrar misslyckas på grund av trötthet, vilket innebär att de har lidit många kompression-extension cykler, och metallen blir sprött och går sönder. Om amplituden av dessa cykler är stor, är det tröttande process påskyndas. Bilar med ständigt överbelastade stammar är kandidater för tidigt på våren misslyckande. Även bilar har spiralfjädrar på framhjulen även är stora laster av passagerare och en full stam antas mestadels av bakhjulen. Trötthet är också påskyndas genom att kontinuerligt köra över ojämna vägar, exempelvis kullersten, i motsats till släta asfalten. Däremot kan fjädrarna vara mer känsliga för utmattning om de inte har rätt glödgade efter härdning steg, vilket skulle sänka antalet cykler de kunde hålla från början.
Korrosion

huvuddelen av lasten fjädern bär är nära den yttre diametern av fjädern kabelns tvärsnitt, eftersom detta är den eftergivande yttre fallet som tar emot det mesta av humör. Eftersom metallen börjar trötthet, mikro sprickor bildas i ytan, och metallen blir känslig för korrosion. Mindre och mindre av den fjädrande delen av spolen finns att bära vårens last, och vårens försvagning ytterligare påskyndas.
Avkolningen

avkolningen är den gradvisa minskningen i kolhalt av det yttre lagret av tröttande stål, eftersom den utsätts för luft. Rätt mängd kol gör stålet mycket stark. Dess minskning av den yttre omkretsen minskar ytterligare detta yttre område.
Inkludering

föroreningsinneslutning under formningsprocessen kan orsaka mikro-hålrum som innehåller dessa material, som försvagar stål. Över tiden, tröttande och integration förvärra varandra. Många spiralfjäder misslyckanden börjar på inneslutningar, i likhet med plötsliga frakturer i diamanter med fångade föroreningar.
Slutsats

Även perfekt-tillverkade bakfjädrarna försvagas över tid från att göra sitt jobb - böjning medan belastningar. Brister i tillverkningen och tröttande process accelererar kraftigt den normala processen, vilket bakre spiralfjädrar att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125243.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.