Struts Vs. Stötar

Praktiskt taget varje personbil producerats under de senaste 10 åren använder stöttor av något slag i fjädringssystem. Dessa mångsidiga anslutningar kan hittas i den främre eller bakre delen av fordonet och har hjälpt tillverkare att sänka kostnaderna utan att skada funktionen. Historia

Strut suspensioner användes först av Ford på 1949 Vedette, med en design som ursprungligen raffineras av Earle S. MacPherson. Addera Struts och stötar

Stötdämparen är en sub-montering av fjäderben, och finns inuti staget s spiralfjädern. Spiralfjädern sitter mellan två runda fästen, vilka är förbundna med chassit i ena änden och ett hjul på den andra.
Shock Funktion

Stötdämpare (spjäll) är gasfyllda rör med en ventil inuti, som är ansluten till en axel. När detta chassi-anslutna axeln komprimeras, motstår det snabba rörelser och hindrar fjädern från att gå in i en snabb svängning och "hop."
Fjäderben Funktion

staget funktioner inte bara som en rörlig upphängning pjäs, men också som hjulets övre länkarm och support. Detta förenklar konstruktionen och minskar kostnaderna.
Äventyrande

Strut upphängningar gör ett acceptabelt jobb med att styra fordonet, men tenderar att orsaka däck att luta överdrivet utåt när den pressas.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125238.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.