Guide till att köpa däck

Med tiden kan du räkna med jämna mellanrum byta däcken på din bil. Eftersom däcken slits ut med tiden, vissa bil-och däcktillverkare rekommenderar att däcken bytas efter en viss körsträcka, även om synliga slitage inte är närvarande. Lyckligtvis inte köpa däck inte behöver vara svårt. När du behöver däck

Kontrollera om däcken behöver bytas genom att kontrollera mönsterdjupet varje 3000 miles. Kontrollera djupet genom att skjuta ett öre i däcket spåret upp och ner, med Lincolns ansikte mot dig. Om du kan se alla Lincolns huvud då du behöver byta däcken.

Ta reda på storleken på din nuvarande däck genom att kontrollera dess sidovägg. Däck har generellt två nummer som identifierar däckets bredd och bildförhållande. På de flesta däcken dessa siffror har de format P # # # och # # R # #. Sekvensen börjar med P anger däckets bredd, och sekvensen innehåller R anger bildförhållandet.
Vilken typ av däck

Välj rätt däcktyp för din bil-och körvanor. Tänk när du normalt köra din bil och under vilka förhållanden. Det finns flera typer av däck, inklusive all-season däck, vinterdäck, de bättre för våta förhållanden och de mer lämplig för torra, varma områden. Att välja rätt däck till de villkor du kör i kommer inte bara förlänga livslängden på dina däck, men även förebygga olyckor på grund av dragning frågor. Att veta de exakta förhållanden som du kommer oftast att köra kommer att hjälpa återförsäljare att välja rätt däck för dig.
Hur många däck
p Det är rekommenderas att du köper ett nytt däck för varje hjul på bilen för att förhindra ojämn förslitning av däcken. Med däck som är ojämnt slitna kan orsaka nya däck slits snabbare, och ojämnt liksom. Blandning nya och gamla däck kommer också att påverka bilens anpassning. Om du inte har råd med fyra nya däck, köp två i stället och se till att de installeras på fordonets bakaxel. Med de nya däcken monterade på baksidan av fordonet kommer att hindra den från att fishtailing under våta förhållanden och hjälpa bilen greppet vägen bättre.

När du köper din nya däck se till att kontrollera vilken typ av garanti återförsäljaren eller tillverkaren erbjuder. Kontrollera om det första däckrotation ingår i priset av däcket, och ta reda på vilka typer av defekter kommer att få dig ett nytt däck utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125237.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.