Vad är Bromsbelägg och skor?

Bromsbackar, och senare, bromsbelägg, har varit stapelvara i att stoppa din bil på ett säkert sätt sedan uppfinningen av den moderna bromssystemet 1902. Definition

Bromsbelägg och bromsbackar ofta kallas bromsbelägg och när de appliceras på broms rotorer eller trummor, respektive, genom en kombination av mekaniska och hydrauliska kraft, ger friktionen att säkert sätta din bil att avstanna.
Skillnader

Bromsbackar, den äldre av de två, som ligger inne i en bromstrumma som rider i hjulen på din bil. När bromspedalen trycks ner, driver en hydraulisk hjulcylinder de halvrunda skor utåt för att kontakta det inre kanten av trumman, vilket saktar bilen ner.

Bromsbelägg, funna i skivbromssystem uppställningar vanliga på de flesta moderna fordon, rida i en hydraulisk bromsok och pressas mot bromsskivan, eller rotor som det ofta är hänvisade till, i syfte att stoppa bilen när du bromsar.
Historik

Trumbroms uppfanns av Louis Renault som en mer sofistikerad metod för att stoppa en bil. Medan Frederick William Lanchester uppfann systemet skivbroms precis samma år, dålig tillgängliga teknik och ännu sämre vägförhållanden gjorde överlägsna skivbromssystem underlägsen till det sena 20th century.

Nästan alla serietillverkade fordon var utrustat med trumbroms system fram till 1949, då de började ett liv i begränsade tillämpningar. Vid den tiden, blev en kombination av framhjulet skiva och bakhjul trumma bromssystem status quo..

I mitten av 1990-talet, fyrhjulsdrivna bromsar som utnyttjar den överlägsna skivbromsar, blev standardutrustning på de flesta serietillverkade fordon. Addera Sammansättning

Både skor och kuddar består av ett metalliskt eller halvmetalliskt friktionsmaterial bundet till en metall stödplatta med antingen en hög temperatur lim eller nitar. Denna friktionsmaterial är utformad för att slitas ut, vilket möjliggör en längre livslängd för de dyrare trummor eller rotorer (skivor). Före 2003 var cancerframkallande asbest en huvudingrediens i friktionsmaterial. Ord till vise, alltid undvika att andas in bromsdamm.
Typer

Under senare år har nya friktionsmaterial såsom keramik-spetsad föreningar funnit sin väg in i bromsbelägg . Keramiska kuddar inte producera den mängd damm metalliska och semi-metalliska föreningar release, dock har delstaten Kalifornien finns det keramiska damm skadligt på ett liknande sätt som asbest.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125235.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.