Hur man tar bort envis bromstrummor

Ta bort en envis bromstrumma kan vara frustrerande och dyrt om trumman utsätts för skada vid demonteringen. Vissa trumma nav pressas på sina fläns axlar för att säkerställa rundgång, men det skapar också en nitliknande lås på axeln. Det är därför det är ett misstag att använda kofot eller släggor antingen bända eller påk en trumma utanför bilen. Den metoden är nästan säkert att skada trumman. Följande metod är okonventionell, men det fungerar varje gång och lämnar trumman helt rak och sann. Saker du behöver
Frame hissen eller jack med pallbockar
Mutterdragare
Lug Wrench
Penetrating Oil
1/2 tums ID platta brickor
Visa fler instruktioner
Ta bort Stuck Trummor
1

Hissa upp bilen på en lyft eller på domkrafter och säkerhet pallbockar. Arbeta alltid på plan mark. Ta hjulsidor, muttrarna och båda hjulen. Lossa parkeringsbromsen och växling till neutralläge.
2

Spray penetrerande olja på den bearbetade navet i mitten av bromstrumman och dubbar hjul. Kontrollera att det inte finns några bultar som håller trumman på. Försök att vicka på trumman för hand. Om resistansen är elastiska, är bromsbackarna håller trumman på. Tillbaka från bromshävarmar och försök igen. Om trummorna inte kommer att vika, de är troligen låst på axeln.
3

Skruva åt muttrarna igen på bultarna utan hjulet. Thread tills det bara 1/8-tums gänga synlig i muttern. Mallet nut-skyddade klackarna bromshöljet med en slägga. Detta bör göras när de är i bottenläget. När dubbar falla tillbaka, ta bort muttrarna och skjuta reglarna helt tillbaka i bromshöljet.
4

sitta i bilen och bromsa med vänster fot. Starta motorn och övergång till låg växel. Något tillämpa gaspedalen tills axeln flänsen snurrar fritt inuti bromstrumman. Shift för att vända och göra samma sak.
5

Stanna motorn, och växla till neutral. Försök att vicka trummorna utanför naven för hand. Om det inte bända loss dem, åter blöta dem med penetrerande olja. Försök att vicka dem igen.
6

Upprepa steg 4 och 5 tills trummorna kommer från axeln fläns axlarna. De kommer att komma iväg utan snokande eller tjat med denna metod.
7

Återvinna de lösa dubbar när trumman avlägsnas. Sätt tillbaka dem i sina splines hål bakom flänsen. Sätt en bricka över änden av varje bult, skruva sin lug nut på bakåt och dra den med fingrarna. Dra åt varje öra med en mutterdragare om möjligt, vilket kommer att dra klacken ordentligt på plats.
8

Ta bort muttrarna och brickan, och fortsätt med reparation som krävde trummans avlägsnande i första plats. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125233.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.