Hur man byter bromsbeläggen på en Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har ett etablerat rykte fordonsindustrin kvalitet. För att säkerställa att din Mercedes presterar på en nivå värdig av varumärket, är korrekt underhåll ordinerats. Det finns enkla reparationer, såsom bromsbelägg byte, som du kan utföra med lite fordonsindustrin erfarenhet. Du kan ha en mekaniker byta dina bromsbelägg, eller du kan ändra kuddar själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Tire block
Däck järn
domkraft
Jack står
13 mm hylsa
Ratchet
Vise-Grip tång
Torx T-40 uttag
Visa fler instruktioner
1

Park din Mercedes-Benz med gott om utrymme för att arbeta på båda sidor av fordonet på ett säkert sätt. Sätt sändningen Park och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakdäcken att hindra fordonet från att rulla bakåt under installationen.
2

Lossa muttrarna på hjulen på Mercedes använder uttaget i slutet av däcket järn.

3

Lyft bilen med en domkraft. Placera domkraften under ramen av bilen, inte stänkskärm, och lyft tills däcken är minst 2 inches borta från vägytan. Placera pallbockar under ramen och sänka Benz. Se till att däcken är fria från marken när den vilar på pallbockar.
4

bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultar.
5

bort bromsok. Skruva loss de två bromsok bultar finns på den inre toppen och botten av bromsok (närmast Mercedes-ram) med en 13 mm hylsa och spärrskaft. För äldre modeller och M-klass fordon, använd en Torx T-40 hylsa och spärrskaft.
6

bort bromsbeläggen från bromsoket. Dynorna är fixerade vid bromsoket genom metallklämmor. Skjut kuddar av för hand. Om bromsarna är rostiga, spraya bromsklossen klipp med kedja smörjmedel eller WD-40. Rostiga klipp kan lätt skadas vid demonteringen.
7

Öppna bromsok kolv. Kolven är ringen som skjuter ut från en av de inre väggarna i bromsoket. Kolven tvingar bromsbeläggen mot rotorerna under bromsning. Eftersom de nya dynorna blir tjockare än de slitna kuddar, måste du öppna kolven för att rymma större pad. Pressa kolven mot sidan av bromsok med skruvstäd-grepp tång.
8

Montera de nya bromsbeläggen. Skjut kuddar på bromsoket. Rätt installerade dynor kommer att möta varandra och spegla kurvan i bromsoket.
9

Placera bromsok runt rotorn. Byt bromsok bultarna med en 13 mm hylsa eller Torx T-40 hylsa och spärrskaft.
10

Byt hjulen och dra åt muttrarna för hand. Höj Mercedes att ta bort domkraften före sänkning av fordonet till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn när fordonet är på marken.
11

Aktivera bromsen. Tryck på bromsen tills pedalen svaret är normalt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125205.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.