Hur man byter Nissan Murano Bromsbelägg

Nissan Murano är en del av en växande klass av fordon som kallas crossover. Dessa fordon kombinera körbarhet av en bil med det inre utrymmet av en SUV. På grund av storleken och vikten av delning som Murano, deras bromssystem måste vara tillräckligt underhållas för att prestera sitt bästa. Du kan ha en mekaniker installera nya bromsbelägg, eller du kan byta de gamla kuddar för nya själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Tire block
13-millimeters uttag
Ratchet
Jack står
Skruvmejsel
Vise-Grip tång

Visa fler instruktioner
1

Park Murano i ett område som ger gott om utrymme för att på ett säkert sätt arbeta på båda sidor av fordonet. Placera sändningen "parkera" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakdäcken.
2

bort de Lugnuts från hjulen, med däck järn.
3

Lyft Nissan med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk fordonet på läktaren, vilket åtminstone en tum av spel mellan vägbanan och däcken.
4

bort hjulen från fordonet genom att dra däcken från bilen, bort från lugnut bultar.
5

Ta bort bromsok. De bromsok omger rotorer och innehåller bromsbeläggen. Ta bort de två bromsok bultar placerade vid den inre toppen och botten av bromsok (närmast ramen för Murano), med hjälp av en 13-millimeters hylsa och spärrskaft.
6

bort bromsbelägg från bromsoket. Bromsbeläggen är fästa bromsoket med metallklämmor som kan tas bort för hand. Om bromsarna är rostiga, använd en skruvmejsel för att bända klippen från bromsoket innan skjuta dem.
7

Öppna bromsok kolv. Kolven är en ring som skjuter ut från den inre väggen av tjocklek. Pressa kolven mot väggen av bromsok, med hjälp av skruvstäd-grepp tång.
8

Montera de nya bromsbeläggen. Skjut metallklämmorna av dynorna på bromsoket. Rätt installerade bromsbelägg kommer att möta varandra och spegla kurvan i bromsoket.
9

Byt bromsok över rotorn. Skruva i de två bromsok bultar, med en 13-millimeters hylsa och spärrskaft.
10

Byt hjulen på lugnut bultar och skruva på Lugnuts för hand.
11

Lyft Nissan Murano för att ta bort domkraften och sedan sänka bilen på marken. Dra åt Lugnuts med däcket järn.
12

Tryck på bromspedalen upprepade gånger tills svaret är normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125195.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.