Hastighetsmätarvajern Borttagning

De flesta moderna fordon använda ett elektroniskt hastighetsmätare för att ge föraren information om fordonets hastighet. Ett sådant instrument har inte en hastighetsmätare kabel och förlitar sig på andra sätt för att fungera. Men om din bil är en äldre modell, eller om du återställer en klassisk eller antik bil, det finns förmodligen en hastighetsmätare kabel i den. Att serva sådana problem som en fast eller trasig kabel, måste kabeln tas bort. Stuck eller Dry Speedomoter

Ett symptom på en uppstoppad eller torr hastighetsmätare kabeln är oberäkneligt hoppar fram och tillbaka i indikatorn nål (det är den delen föraren ser på mätaren ansiktet). Eftersom hastighetsmätaren kabeln löper i dess hölje från ett kugghjul vrids av transmissionen drivkugghjulet hela vägen till baksidan av instrumentbrädan, måste den ha tillräcklig smörjning för att fungera ordentligt. Ett annat vanligt problem sett med hastighetsmätare kablar är ett kabelbrott. Detta kommer att resultera i fel på hastighetsmätaren att fungera alls --- indikatorn nålen kommer inte att flytta, och kabeln sannolikt måste bytas.
Sticking Problem

Om du tar bort hastighetsmätaren kabeln för att fixa en klibba problem, kanske du kan återanvända den gamla kabeln efter applicering fett direkt på kabeln när den är utanför sitt hus och sätta in det igen. För att ta bort kabeln, startar på hastighetsmätaren huvudet och, efter att ha tryckt en plastspärren som fäster höljet hastighetsmätaren kabeln till kombiinstrumentet, använda en tång för att ta tag i kabeln och dra ut den ur sitt hus på baksidan av instrumentpanelen (den kabel löper från transmission upp till instrumentpanelen) Kabeln vanligen hålls vid sändning genom en husenhet från vilken en hållare och bult måste avlägsnas. Om kabeln är trasig, måste kabeln höljet kopplas och den brutna änden (oftast vid sändningen) bort. Detta kräver ibland användning av nål-tång. Vid byte av en hastighetsmätare kabel, måste den nya kabeln vara exakt ursprungliga längd, och det bör installeras på motsatt sätt som det gamla avlägsnas --- börjar vid överföring och arbeta bakåt mot kombiinstrumentet.


Mekaniska Hastighetsmätare

Mekaniska hastighetsmätare drivs av transmissionen drivhjulet, vilket förvandlar en plast redskap i hastighetsmätaren vajerhöljet. Hela kabeln snurrar sedan, överföra rotationen till hastighetsmätaren huvudet i instrumentpanelen. Om indikatorn nålen inte återgår till noll när bilen står stilla, är chansen att hastighetsmätaren huvudet är förmodligen defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125186.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.