Hur du ändrar en vevaxelposition Sensor i en Jeep Wrangler

Byta vevaxelläget sensorn på en Jeep Wrangler kan vara en utmaning på grund av sitt läge på bell bostäder nära baksidan av motorn. De flesta modeller kommer att ha CPS nära toppen av balanshjulkåpan, med ledningar som löper över den övre delen av balanshjulkåpan. CPS bestämmer hastigheten och läge av vevaxeln, skicka denna information till CPU, eller fordonets dator. Processorn bestämmer timing och bränsle kartläggning medan motorn är igång. Saker du behöver
Ny vevaxelposition Wrench sensor
ställa
Hylsnyckelsats
Flat skruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta vevaxelläget sensorn på din Jeep. Det ligger på toppen av klockan huset på baksidan av motorn på de flesta modeller. Ta bort de två 7/16-inch bultarna som håller sensorn till bell bostäder
2

. Det bästa sättet att nå dessa bultar är underifrån Jeep på förarsidan.
3

Följ trådarna över baksidan av motorn tills du hittar anslutning för ledningsnätet. Det är en liten plastplugg som är ansluten till den huvudsakliga sele av Jeep.
4

Koppla ur anslutningen på selen. Var noga med att inte bryta plasten fliken på kontakten när du tar bort den. Du kan använda en platt skruvmejsel, skjuta in den under fliken något, dra isär kontakten.
5

Koppla den elektriska anslutningen av den nya vevaxelläget sensorn i kontakten på huvud sele. Skjut in den tills den klickar på plats.
6

Kör trådarna över baksidan av motorn, att följa samma väg som den ursprungliga CPS kablage som används och ansluta den nya sensorn till bell bostäder. Säkra det med de 7/16-inch skruvarna som du tog bort från den gamla givaren.
7

Vridmoment bultarna till 60 tum-pounds med en momentnyckel. Kör motorn för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125184.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.