Hur Dra Headers på en lastbil

Huvuden är den del av avgassystemet som är bultade huvudet eller huvudet av en motor. Headers evakuera tillbringade avgaser från motorn i avgassystemet, där de sedan leds ut ur avgasröret. Headers är förseglade med motorn med packningar. Om en rubrik är lös, kan det orsaka vakuum läckor från avgaser, förlust av prestanda och ovanliga ljud från avgassystemet. Skärpning dina header bultar är relativt lätt, och du kan oftast göra detta på några minuter med en socket set. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel
djupa hylsor, förlängningar och snurr adaptrar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av lastbilen att få tillgång till samlingsrören. Du kommer nästan alltid har mest tillgång från toppen av motorrummet.
2

Leta rubriker. Dessa är rörformig och kommer att skruvas upp huvudet vid en fläns som är svetsad till ändarna av samlingsrören. Flänsarna har borrade hål i dem att rubriken bultarna går igenom och in i huvudet.
3

Skjut rätt storlek uttaget på änden av bulten som du måste dra åt, med början vid mitten av rubriker och arbeta dig ut på framsidan och baksidan av huvudet. Du kan behöva använda en kombination av spärrfunktion adaptrar, svivlar och djupa hylsor för att få tillgång till de rubriker. Du kanske också måste ta bort vissa komponenter, såsom insugningsröret eller insprutningssystemet.
4

Vrid huvudet skruven medurs för att dra åt bulten till rätt specifikationer, med hjälp av en momentnyckel. Konsultera din instruktionsbok för korrekt åtdragningsmoment, eftersom detta kommer att variera från bil till bil.
5

Dra åt alla header bultar till rätt specifikationer.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125166.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.