Hur man byter stötdämpare på en Ford Escape

Byta chocker på Ford Escape är en snabb och enkel process. Chockerna är små och hålls med två bultar. Du kommer att ta bort en på ovansidan och en på undersidan. Oavsett om du byter ut dina stötar på grund av utslitna delar eller uppgradera ditt fjädringssystem, kommer processen att ta bara en halvtimme och din Ford kommer att rida som ny. Alltid köpa rätt storlek per fordonets specifikation. Din lokala delar butiken kan hjälpa dig att välja rätt delar. Saker du behöver
Jack
däckdemonteringsverktyg
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av lastbil för att komma åt den bakre chock. Leta reda på den bakre stötdämparen bakom ryggen däcket. Palla upp trucken från den bakre änden för att säkerställa båda sidor uppallad jämnt.
2

Ta bort bakhjulen. Detta steg är valfritt. Du kan arbeta runt bakhjulen, men du kommer att ha mer utrymme med hjulen från fordonet. Addera 3

Lokalisera förarsidan bak chock. Ta chocken genom att ta bort den övre bulten med en hylsnyckel.
4

bort botten bulten med en hylsnyckel. Tryck upp till tappens änden av chock att dra ut den ur monteringsfästet.
5

Placera brickan och bussningen på tappänden av chocken. Se till att bussningen är det sista objektet placeras på tappen.
6

Sätt den nedre änden av chock i fästet på trucken. Annorlunda bussningen och bricka på den andra änden av fästet. Förslut stud med en mutter. Säkra muttern på gängorna, men dra inte åt ännu.
7

Skjut upp i chock för fästet på toppen. Säkerställa både bussningar är avsatt på vardera sidan av chock. Kör bulten genom de inriktade hålen och fäst den med en mutter. Dra åt tills det är ordentligt. Dra den nedre änden av chocken också.
8

Upprepa dessa steg för passagerarsidan av bilen. Montera hjulen och sänk bilen av domkraften.
9

Provkör att testa fjädringssystem. Resan ska vara smidigare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125155.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.