Hur man byter EGR-ventilen på en Mustang

EGR-ventilen, eller avgasåterföringsventil, i din Mustang är avgörande för dess förmåga att passera utsläpp tester, upprätthålla god bränsle körsträcka och släta tomgångsvarvtal. Ventilen passerar avgaserna tillbaka in i motorn för att kyla gaser, förhindra en ackumulering av kvävgas och bränna upp eventuellt kvarvarande bränsle. Under livet på din bil, kommer du att behöva byta EGR-ventilen på en Mustang flera gånger eftersom de är benägna att bli smutsigt och tilltäppt. Lyckligtvis inte bara är ventilen billigt, är det lätt att byta ut. Saker du behöver
skiftnyckeln
10 mm socket
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park din Mustang på en plan yta och öppna den huva. Stå framför bilen, lokalisera EGR ventilen. Det kommer att vara precis bakom och ovanför drivremmarna på framsidan av motorn. Det kommer att finnas flera vakuumslangar fäst på ventilen och ventilen i sig har ett silver i färg-skiva som "hat" på det och en "L" formad kropp.
2

Lossa vakuumslangarna från EGR ventilen. Slangarna kan ha pressa klämmor typ slang på ändarna som håller dem på plats, klämma de två flikarna på klämman tillsammans för att öppna den och skjut slangen av. Vissa slangar kan hållas på plats av kraft i insuget, ta tag i slangen nära där den ansluter till EGR-ventilen och dra slangen av. Addera 3

Lossa avgassystemet vakuum linjen , som är en metall slang som är ansluten till det nedre vänstra hörnet av EGR-ventilen. Använd en skiftnyckel för att skruva loss låsmuttern.
4

Ta bort de två skruvarna som håller ventilen på motorblocket med hjälp av en 10 mm hylsa och hylsnyckel. För att installera den nya ventilen, vända dessa steg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125152.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.