Hur du ändrar ut en Toyota Sienna Generator

Generatorn i din bil är en kritisk komponent som ansvarar för laddning av batteriet samt att ge el till tändsystemet. Ändra det kan vara tufft på vissa fordon, men totalt sett är det ett jobb som de flesta hem mekaniker kan hantera. Toyota Sienna har en generator monterad på förarsidan av motorn och kräver bara två skruvar och två anslutningar kopplas bort för att ta bort generatorn. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Metric öppna änden skiftnycklar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteripolerna från batteriet och lägg dem åt sidan. Du kommer att arbeta med elektriska anslutningar på generatorn, så detta är ett steg som måste fyllas av säkerhetsskäl.
2

Leta generatorn på förarsidan, framför motorn. Du kommer att se två bultarna som håller generatorn på plats. Leta justerbultar på höger sida av generatorn.
3

Lossa justeringsbulten, liksom monteringsbulten på vänster sida av generatorn och ta bort remmen från remskivan . Anteckna sökvägen bulten följer över remskivorna innan det tas ut för att möjliggöra enklare byte av remmen.
4

Ta bort de två elektriska kontakterna på generatorn. Den första är en nypa typ på baksidan av generatorn och den andra kommer att bultas till toppen av generatorn. Ställ dessa båda åt sidan och ta bort både justeringsbulten och monteringsbulten och lyft generatorn ur motorrummet.
5

Placera den nya generatorn i motorrummet och rikta hålen med gängade hål i monteringsfästet. Sätt monteringsbulten först utan att dra åt det ännu.
6

Sätt justeringsbulten i generatorn och fästet lämnar den löst nog att flytta generatorn kropp runt på konsol. Sätt tillbaka nypa kontakten på baksidan av generatorn, anslut sedan större kabeln ovanpå generatorn med mutter och bricka ingår.
7

Byt remmen på remskivorna och se till att den följer ursprungliga bana över alla remskivor på motorn och justera den genom att dra generatorn bort från motorn tills spänningen på remmen sitter åt. Dra justerbulten tills det är ordentligt.
8

Dra åt fästskruven tills det är ordentligt och kontrollera remspänningen. Bältet måste vara tajt nog för att inte halka men bör ändå ha en viss mängd av deformationen i det när man trycker på den mellan remskivorna.
9

Dra åt båda bultarna och dra åt dem att de tillverkar specifikationer. Installera batterikablarna på polerna och testa köra motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125143.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.