Hur man beräknar en Ring & Pinion Gear Ratio

Den bakre änden av en bil innehåller två kugghjul som kallas ring och kugghjul drev. Krondrevet är rund med tänder på ena sidan. Drevet kan bäst ses som ett spjut som har tänder som spiral upp och runt den. Dessa två kugghjul maska ​​ihop i den bakre änden för att förflytta fordonet. Det finns tillfällen när du vill bestämma utväxlingsförhållandet. Detta är vanligast i racing applikationer. Utväxlingen kan avgöra om bilen har snabb acceleration eller högre toppfart. Bestämma en utväxling är en ganska enkel process som innebär lite arbete och lite matte. Saker du behöver sälja Grease penna
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen om den bakre änden fortfarande är installerat. Placera bilen på pallbockar för att hålla den från att falla innan de fick under den.
2

Töm kugghjulssmörjmedlet från den bakre änden om det är fortfarande tillsammans. Detta görs enkelt genom att placera en kastrull under den bakre änden och lossa flera bultar i mitten av den bakre änden bostäder på vad som hänvisas till som "pumpa," det sfäriska centrum av den bakre änden, tills oljan börjar rinna. Addera 3

Ta bort ringen och kugghjul drev från den bakre änden när oljan dräneras.
4

Räkna antalet kuggar på varje växel och skriva dessa ner antalet. Använd ett fett penna för att markera kuggkransen där räkningen började, så att tänderna inte räknas två gånger.
5

Dela antalet kuggar på kuggkransen med antalet kuggar på drevet redskap. Om du har 37 kuggar på kuggkransen och 9 på drevet sedan dividera 37 med 9. I detta fall har du ett förhållande av 37/9 = 4,11.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125141.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.