Typer av Springs Vehicle Coil

De flesta moderna lätta fordon anställer spiralfjädrar i deras fjädringssystem. En spiralfjäder, även känd som en spiralfjäder, är en mekanisk anordning som absorberar stötar och upprätthåller en kraft mellan kontaktytorna. Denna enhet är en speciell typ av vridfjäder som komprimerar eller sträcker sig som tryck appliceras. Fordon skruvfjädrar maximera friktionen mellan bilens däck och vägbana. Funktioner

Vehicle spiralfjädrar ger styrning stabilitet för bättre hantering och säkerställa komfort för passagerare i alla väglag. Dessa fjädrar är tillverkade av stora dragkrafter metalltrådar speciellt värms och formas till spiralform. Spiralfjädrar har olika lastbärande attribut beroende på tråddiameter, dess form, den fjäderns totala diameter, och avståndet av spiralfjädrar. Dessa fjädrar ser likadana ut men ger olika bärighetstalen för olika fordon. Små personbilar har lättare och mer flexibel spiralfjädrar, medan ett lätt nyttofordon sysselsätter robusta och ganska styv spiralfjädrar. Addera Skruvfjädrar

spiralfjädrar är helix- formad lindad tråd användas för drag-eller tryckbelastningar. Tvärsnittet av spiralfjädern tråden kan vara cirkulär, rektangulär eller kvadratisk till formen. Det finns två former av spiralfjädrar nämligen komprimering spiralfjäder och spänning spiralfjäder. Stora fördelar med spiralfjädrar är dess enkla montering och tillgänglighet i breda sortiment. Dessa fjädrar har Constant Spring priser och prestanda som är exakt förutsägbara. Egenskaperna hos dessa fjädrar varierar genom att ändra sin dimension och tråddiameter.
Progressivt lindade fjädrar

En progressiv fjäder möjliggör optimal fjäderkonstant för olika väglag eller applikation. Den stigningssignalen blir hårdare som det blir till toppen av fjädern. Detta ger fjädern ökade motstånd när den komprimeras. De flesta tillverkning-monterad bil fjädrar normalt lindas eller konsekvent kastade ända till våren. Bilägaren uppgraderar oftast progressivt lindade fjädrar från normalt lindade fjädrar att hantera fordonet dragkraft, hantering och oro kontroll. Under lätt belastning, progressiva fjädrar avleda energin men öka motståndet när belastningen ökar, vilket ger en mjukare åktur.
Funktioner

egenskaper spiralfjädrar beror på material och utformning av vilket det är tillverkat. Dessa är i allmänhet tillverkade av olika material som stål legeringar, hög kol tråd, icke järnhaltiga metaller och rostfritt stål. Spiralfjäder material har generellt hög draghållfasthet för att motstå olika belastningskrav krav. Det kan se likadana ut men dessa fjädrar ger olika bärighetstalen som normalt färgkodade för identifiering. Fjädrarna kan vara cylindrisk, tunnformade eller konisk form. Likaså är olika tråddiametrar används vid tillverkning av spiralfjädrar.
Varningar

Skruvfjädring stödjer ett fordons ram och säkerställa mjuk gång till sin passagerare i olika vägbanan och förhållanden. Det är viktigt att förstå underhåll av dessa anordningar för bättre fordonets hantering och kontroll. Bad och slitna spiralfjädrar gör fordonsdäck dåligt och visa överdrivet däckslitage. Överdriven stötarna, särskilt på grova eller ojämna vägar, uppvisar en dålig skruvfjädrar i fordonets fjädring. Fordons stabiliserande och hantering kapacitet äventyras med en trasig spiralfjädrar som kommer att manifesteras överdriven gungning och vingla.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125110.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.