Teknisk rådgivning för Volvo Styrstag Slutar

Dragstänger är en viktig aspekt av en Volvos suspension. Den dragstång består av en rak metallstav som är gängad på vardera änden, där slips länkhuvuden (eller kulleder) bifogas. Dragstänger är viktiga kopplingar mellan fjädring och styrkomponenter, och måste vara i god form för att fordonet ska prestera och känna sitt bästa. Inspektion

Leta efter tecken på skador eller slitage att knyta länkhuvuden. Inriktningen kan åka ut på sin rätta spec om en dragstång är böjd från suspensionen slår en jättegryta, bli inblandad i en olycka eller något liknande. Likaså om en dragstång änden är skadad, kan inriktningen vara felaktig. Detta resulterar i skakning och vibration när fordonet drivs, särskilt vid motorvägshastigheter. Ett annat vanligt symptom på en dålig tie rod end är vaghet och /eller dartiness i styrningen. Detta orsakas av en sliten kulled som rör sig överdrivet i leden. Tie rod ändar skyddas av en gummistövel som kan bli sönderriven och låta smuts och skräp i tie rod end och förstöra den. Upp fordonet
Testa

Jack och ta bort hjulet så att du har tillgång till avstängning. Undersök dragstängerna och slips länkhuvuden. Beroende på vilken typ av Volvo du har, det finns olika platser för dragstängerna, men de bör fästa eller nära navet och styrinrättningen. Med dragstång bortkopplad från ena änden, flytta Dragstång slut inom det gemensamma att testa för stort spel. Parallellstaget slut bör röra sig smidigt och stadigt inom sitt gemensamma och inte floppen runt löst. Även inspektera de stövlar som skyddar slips länkhuvuden. Om de är trasiga eller allvarligt skadade och torkade ut, bör de förmodligen bytas. Även om du kan undersöka en dragstång visuellt för att se om det är böjt, kan en svag böj vara omöjlig att upptäcka. En anpassning butiken kommer att kunna berätta för dig om dragstången böjs.
Köp

Gå till en Volvo-återförsäljare för att köpa ändar Tie rod, men endast om priset är inget objekt. Detta är en av de dyraste platserna att få dem. Många online försäljare säljer dessa delar (se Resurser nedan), och du kan även prova eBay. Lokala bildelar butiker såsom NAPA bör kunna få dragstängerna och styrstag slutar för dig, men de kan vara specialavtal poster.
Installation

Installera styrstag slutar själv, men bara om du har rätt kompetens och en bra uppsättning verktyg. Palla upp bilen och ta bort framhjulen. Leta parallellstaget ändarna. Dessa är kopplade till suspension och styrkomponenter med en mutter dras åt kulleden att det tillfälliga upphävande. Ta bort muttern och använda en dragstång separator för att avlägsna Dragstång slut. Skruva av änden från dragstång. Byt parallellstaget eller styrstag slutet och återmontera. En anpassning krävs efter varje ändring av styrstag eller slips länkhuvuden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125103.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.