Hur man använder elektrisk Buttend Connectors

tjockände kontakterna används för att ansluta två trådar tillsammans eller skarv i en reparation avsnitt efter styckning ut en dålig viraparti. De används främst inom fordonsindustrin och kan användas på ledningar som transporterar el, jordledningar, eller ljud och kablar högtalare. De finns i många olika storlekar som motsvarar tråden storlek de är avsedda att användas på. Ansluta kablar med kontakter tjockände kommer att ge dig en solid, långvarig förbindelse. Saker du behöver
Butt ändförbindningselementen
Wire strippor
Pressverktyg
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de två delarna av tråd som skall förbindas och remsa 1/4 till 5/8 tum av isoleringen bort i slutet av varje avsnitt. Kontrollera att det inte finns någon ström som kör dessa ledningar för att undvika kortslutning något, blåser en säkring, eller på annat sätt skada elsystemet.
2

Välj en kontakt tjockände som motsvarar ledararean du är anslutning. Addera 3

Twist slutet av tråden med fingrarna för att vira strängarna. Skjut in kabeln i kontakten tills den bara tråden är helt inne i metallhöljet i kontaktdonet.
4

Crimp metallen kontakten runt vajern med crimptång. Inte mosa kontakten till den grad att de yttre isolatorn raster eftersom det kan orsaka en kortslutning.
5

in den andra kabeln i den motsatta änden av kontakten och crimp kontakten stängd. Om denna tråd kan utsättas för väder och vind, kan du linda kontakten ordentligt med viss väderbeständig eltejp för ökad säkerhet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125063.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.