Hur ändrar jag transmissionsfilter på en Hyundai Accent?

Precis som motorolja och filter, kräver transmissionsolja och filter i Hyundai Accent en förändring hos biltillverkaren föreslagna intervaller. Byta olja gör sig av mycket små partiklar som ackumuleras över tiden, täppa till filter och orsaka transmissionsdelar till förtidigt slitage. Dessutom, kan du åstadkomma detta underhållsåtgärd hemma med några vanliga verktyg. Ta bort transmissionskåpan Filter

Värm upp motorn i cirka fem minuter innan oljan avtappas. Detta kommer att hjälpa oljan tvätta alla metall, smuts och friktion partiklar ackumulerat under hela sändningen och spola ut dem. Sedan kan du tappa ur oljan genom att höja framsidan av Hyundai, stödjer det på ett par pallbockar och ta bort avtappningspluggen på ena sidan av oljetråget i botten av transmissionen.

När tar oljetråg off, först skruva loss och ta bort sidan och främre bultar med en ratchet, ratchet förlängning och ingångar. Sedan försiktigt lossa och ta bort den bakre bultar som du håller pannan med en trasa. Luta pannan på fångsten pan att dränera resten av oljan. När du är klar, ta pannan ut ur fordonet. Nu ser du filtret i botten av transmissionen. Lossa de fyra skruvarna med en vanlig skruvmejsel och ta bort filtret.
Installera nya växellådan Filter

Installera det nya filtret och fäst den med de fyra bultar men Dra inte åt. Rengör oljetråget och växellådan packningsyta. Använd en ny packning till oljetråget. Vid montering av oljetråget, starta bultarna för hand och dra sedan åt dem i ett jämnt och korsvis. Undvik att dra åt bultarna här också, eller du kommer att förstöra packningen och sluta med en läcka.

Efter sänka bilen, fylla på transmissionen med transmissionsolja typ som rekommenderas av biltillverkaren för just din modell . Kontrollera bilens bruksanvisning, om det behövs. Starta motorn och växla transmissionen genom alla växlarna. Slutligen ställer överföring till "Park," stäng av motorn och kolla under bilen för oljeläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.