Vad är en solenoidomkopplaren?

Magnetventiler omkopplare används för att växla hög strömkretsar på och av med hjälp av en mycket mindre elektrisk styrsignal för att aktivera växling. Detta möjliggör omfattande logik och beslutsfattande kretsar som ska utföras på billiga mikrochip och små elektroniska delar, med den faktiska omkopplingen av hög effekt signalerna vara begränsad till den allra sista steget. Resultatet kallare drift av mindre sofistikerad utrustning. Det möjliggör också den höga effekt byta utrustning för att vara begränsad till en avlägsen plats. Magnetventiler switchar används vanligtvis på fordonsindustrin startmotorer system. Solenoidomkopplaren Operation

Solenoids lindas tråd magnetiska spolar med en öppen kärna för att få en glidande cylindrisk kolv. När spolen matas med en elektrisk ström, är ett magnetiskt fält som skapas i den ihåliga öppning som drar kolven in eller skjuter ut, baserad på orienteringen av solenoiden och polerna hos kolven. Kolven är mekaniskt förbunden med en uppsättning av brytarkontakterna, som utför hög effekt växling. Det finns minst fyra anslutningarna på en solenoid switch. Spolen kräver två och oftast isolerad från alla de andra terminalerna, som håller lindningstrådar helt oberoende av den aktuella kopplas. De växlade nuvarande terminaler är oftast betydligt tyngre än spolen terminalerna.
Brytartyper

flesta magnetventiler switchar har endast ett bytt pol på grund av mängden ström som passerar genom dem. Vissa är endast momentant drivs, såsom är fallet med starter magnetventiler på bilar. När fordonsindustrin motorn startas, är startmotorn och solenoiden helt isolerad från driften av resten av elsystemet. En del icke-tröghetssystem fordonsindustrin startaggregat använder också den rörliga kolven att glida starter drevet längs starter axeln för att ingripa med svänghjulet, förutom att faktiskt driva startmotorn.
Solenoid Brytare Versus Reläer

följande skäl solenoider förlänar väsentlig rörelse till deras kolvar, antingen för brytare eller ventiler är spolarna av elektriska reläer lindad kring en järnhaltig magnetisk tjänst som blir magnetiserad och attraherar en stålplatta över ett litet gap till stänga en uppsättning elektriska kontakter. Dessa kontakter kan växla mer än en stolpe och används ofta för att växla AC linje strömmar vid 120, 240 eller 480 volt, även reläer finns för både AC-och DC switching och någon spänningsområde. Magnetventiler switchar utför både elektrisk växling och samordnad mekanisk rörelse.
Solenoidomkopplaren Applications

Förutom bred börjar skala motorapplikationer är magnetventiler switchar används för att slå på många andra typer av motorer medan mekaniskt ingrepp eller ur sina axlar. Detta möjliggör låsning och öppning för fönster, för dörrar och luckor härleda två funktioner från samma stycke samordnad utrustning.
Engage Slå sedan på

Eftersom solenoiden växlar normalt placera kopplingskontakterna I slutet av kolvslag, agerar de som fristående logiska förreglingar, inte låta en motor att starta eller en ventil för att öppna tills kolven har flyttat hela sin sträcka först.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125048.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.