Kupéfilter Instruktioner för en Toyota Camry

En av de enklaste underhållsrutiner för många av dagens bilar är att byta ut en äldre stuga filter med ett nytt. Stugan luftfilter är vanligtvis gjord av veckat papper och gör ett bra jobb med städning inkommande luft som kommer in genom din Toyota Camry ventilationshål, luftkonditionering och värmesystem. Filtret fångar smuts och allergener, men dess effektivitet minskar över tid, vilket innebär att du med jämna mellanrum bör byta ut den för att säkerställa ren luft. Toyota Camry

Toyota Camry har sålts kontinuerligt i USA sedan 1980. Cabin filter började dyka upp i Camry endast med 2002 och senare modeller. Bekräfta din årsmodell innan du fortsätter
Instruktioner

För specifika, detaljerade instruktioner, kontakta din bilens reparationshandbok,., Men i allmänhet kan du byta kupéfilter genom att göra följande:

Öppna handskfacket och ta bort innehållet. Ta tag i det öppna handskfacket och pressa in på båda sidor. Handskfacket kommer att dyka upp, avslöjar kabinen luftfilterenheten. Vissa modeller kan ha en stödjande skruv på plats, använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort det. Med handen, pressa klämman som håller filtret på plats, ta sedan bort det gamla filtret och kassera.

Ta det nya luftfiltret ur sin skyddande mantel och sätter den pil nedåt. Tillämpa den klämma för att fästa det nya filtret. Sätt tillbaka handskfacket genom att svänga den på plats. Sätt i skruven, om det behövs. Återgå innehållet i handskfacket.
Tips

Följ tillverkarens riktlinjer för kupéfilter underhållsintervall. Men om du märker luftflödet är begränsat när du använder luftkonditioneringen eller värmare, eller när du har ventilerna öppna, sedan byta filtret. Dessutom innebär en unken lukt bör du byta kupéfilter.

Ett papper luftfilter gör adekvat arbete, överväga att ersätta ditt filter med en tillverkad av kirurgiskt gasväv. Dessa typer av filter håller längre, kan rengöras och återanvändas, och göra ett bättre jobb med att filtrera bort damm, allergener och andra föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.