Vad betyder en Oxygen Sensor göra?

På grund av en brist på ordentlig kunskap om syre sensorer, vet många bilägare inte hur de är testade och till slut få dem ersättas, även när deras syresensor är i gott skick. I själva verket, varar en syresensor typiskt för över 50.000 miles, och om motorn är väl underhållna, det kan till och med räcka hela livet på bilen. Rollen

syresensor är en enhet i bränslet styrdator i bilen som mäter huruvida motorn är alltför rika eller alltför mager. Varje gång motorn i bilen är varm, syresensorn aktiveras. Däremot kan bränslet styrdatorn endast använda denna information i det slutna läget. Detta är det driftläge där syresensorn och alla andra Motorgivare styrning används för maximal effektivitet. Maximal effektivitet avses här den bästa bränsleekonomi, låga utsläpp och god effekt. Addera Så fungerar

En syresensor är en kemisk spänning generator som ständigt jämför syre nivåer inuti utblåsningsgrenrören och luften utanför maskinrummet. Ju mindre syre inuti utblåsningsgrenrören, desto större spänning som kommer att genereras av syresensorn. Utbudet av produktionen är mellan noll och 1,1 volt, och den specifika spänningsnivå vid varje given tidpunkt avspeglar huruvida bränslenivån är för rik på motorn eller det körs magert.

Processen fungerar i ett mycket enkelt sätt. När motorn har mer bränsle än den behöver, så tar det allt tillgängligt syre i cylindern. Som ett resultat av de gaser som släpps ut genom avgasgrenröret innehåller ingen eller mycket lite syre. Detta reflekterar mot syresensorn som en spänningsnivå större än 0,45 volt. Å andra sidan, när motorn är igång magert, är allt bränsle förbränns, och de extra flyr syre från cylindern in i avgasgrenröret. Detta återspeglar på syresensorn som en spänningsnivå mindre än 0,45 volt.
Hur det blir skadad
p Det finns flera möjliga orsaker till syresensor skador. För det första är när en silikon packning renare inte märkt "sensor säker" i ett område som är ansluten till vevhuset, kommer det sluta förstöra syresensorn. Även om din bil har varit igång rika för en längre tid, kan det förstöra sensorn. Använda blyad bensin är en annan vanlig orsak till snabb syresensor skador. Slutligen, om den yttre ytan av sensorn kommer i kontakt med underbeläggning, frostskyddsmedel eller olja, kan det bli förstört.
Tecken på en misslyckad syresensor

mest uppenbara tecken på en misslyckad syresensor är en långsam responstid på motorn och en förlust av makt. Dessutom, om bränsleekonomi bilen har sjunkit drastiskt, och det förbättrar inte efter ordinarie stämma upp, är det möjligt att syresensorn har misslyckats. Ett misslyckande "kod" kan också ha satts av på färddatorn. Om en kod som hör till syresensorn har ställts in av datorn, måste du testa sensorn och dess ledningar.
Är det säkert att Testa Oxygen Sensor?

Vanligtvis är det. Det är inte skadligt att mäta utspänningen från sensorn, men vara noga med att inte tillämpa någon spänning till den. Detta är vad som kan skada den. Använda en billig voltmeter kommer inte att orsaka någon skada, men det kommer inte att vara korrekt heller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125037.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.