Vilka är symtomen av Bad universalknutar?

När en drivaxel måste rotera genom en vinkel, är en kardanknut som används för att överföra vridmoment över den vinkeln. Universalleder kan bli fel med tiden och i de flesta fall när de börjar uppvisa symptom på slitage i lederna kommer att behöva bytas ut.
Pickup lastbilar använder kardanknutar
Symtom på en dålig kardanknut

Ett slitet universalknut (även känd som en U-led) är det vanligaste drivaxeln problem. Detta problem gör sig vanligen känd med onormala ljud. Symtomen kan vara gnissel, slipning, klicka eller clunking ljud när bilen är i växel. Innan problemet blir allvarlig, kan dessa symptom vid första endast när bilen är i omvänd.
Universal ledbesvär

Många gånger, fett inuti en universalled kommer att torka ut. Detta leder till små fördjupningar som bärs av rullager i den del av leden som kallas korset. Eftersom lagren tvingas rulla över fördjupningar, kan ett högt slipning eller kvittrar höras. När dessa problem blir uppenbara, är det dags att ersätta den kardanknut.
Fakta

flesta drivaxlar sysselsätter två U-fogar. Fogarna tillåter fordonet att ha förändringar i inriktningen mellan transmissionen och differentialen. I huvudsak fungerar universalleden genom att ansluta två ok vid 90-graders vinkel mot ett kors. Oken är fria att svänga, och så leden kan snurra medan drivaxeln byter vinkel.
Typer

universalknutar finns i tre grundtyper. En cross-och-roller är den vanligaste, och är också känd som en kardanknut. Ibland, när en cross-och-roller gemensamt måste köras över en skarp vinkel, kan den utgående hastigheten varierar med varje varv. I dessa fall, att eliminera de problem som är förknippade med torsionsvibrationer, är en annan typ av U-fog används - konstant hastighet gemensamma, eller drivknut. En tredje typ av kardanknut, bollen-och-tappen gemensamt, tjänar samma syfte som en drivknut.
Betydelse
p Om ett fordons drivaxel fick gå från transmissionen till differentialen i ett stycke och hade ingen möjlighet att ändra dess vinkel, så varje gång differentialen flyttats (med avseende på rapportering) enorma mängder av stress skulle placeras på drivaxeln, eventuellt knäppa den. Dessutom, utan kardanknutar, skulle det vara ganska nära omöjligt att få drivlinan i en rak linje från motorn till transmissionen till differentialen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124994.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.