Behöver du verkligen att rost bevis ett fordon?

Tillsammans med blinker vätska och kullager ljuddämpare, "rust proofing" verkar vara en av de termer som används skrupelfria bilförsäljare och mekaniker använder för att bända en från sina surt förvärvade dollar. Faktum är att i många områden, särskilt de söder om Mason Dixon linjen där det sällan snöar, det är verkligen ett slöseri med pengar. Rostskydd (aka underbeläggning), som det kallas på bilar, bara skyddar undersidan av fordonet under vissa förhållanden, men stannar långt ifrån skydda hela bilen som namnet kan antyda. Dock har det sina användningsområden. Historia

underbeläggning går tillbaka så långt som man har gjort bilar som rostar. De första kända typerna var av kåda och asfalt tjära och applicerades på de exponerade järnkomponenter av segelfartyg för att förhindra korrosion orsakad av konstant salt-luft exponering. I själva verket är de flesta typer av underbeläggning används för just detta ändamål. Henry Ford insåg detta när han började erbjuda underbeläggning som ett alternativ så långt tillbaka som 1940.
Funktion

Även botten av bilen sällan får sin rättmätiga uppmärksamhet, faktum är att det är det okända hjälte som bär bördan av vägens många överfall. Den mest skadliga av dessa är utan tvekan det salt som används för att rensa frusna vägar av is. Medan ganska inert i sin fasta form, smälter salt snö och blir absorberas i vattnet som bildas i vägen. Denna starkt frätande saltvatten stannar i de små sprickor som finns under alla bilar och fortsätter att äta allt det kommer i kontakt med.

I dessa miljöer, underbeläggning kan visa sig ganska ovärderligt både som en anti-korrosiv och tätningsmedel. Vissa fordon har uppvisat betydande strukturella skador från salt exponering efter så få som två vintrar, så underbeläggning bör betraktas som ett måste om fordonet arbetar regelbundet i dessa förhållanden.
Typer

p Alla underbeläggning är väsentligen densamma, eftersom det i grunden är en tjock lim som är utformad för att stanna våt och klibbig så länge som möjligt. Mest underbeläggningen innehåller ett bindemedel, såsom asfalt eller epoxi, och fasta komponenter, såsom glasfiber eller keramiska knutor. Dessa fasta komponenter bidrar till att stärka underbeläggning och, i vissa fall kan ge en betydande mängd ljuddämpande.

Store-köpte gummerade undercoatings är i huvudsak en spray-on, rums-temperatur vulkaniserande tätningsmedel. Dessa typer brukar gå på för tunn för att ge tillräckligt skydd och är ökända för att utveckla bubblor och fånga vatten mot chassit. Om den lämnas åt sitt öde
Nackdelar

, underbeläggning kommer så småningom hårdnar och börja nagga, så det är bara inte en set-and-forget proceduren. Undercoating kan lägga en betydande vikt, särskilt de gammaldags asfalt-typer om som på tjockare än nödvändigt. Men den största nackdelen med någon form av "rostskydd" som, felaktigt tillämpas och upprätthålls, kan de faktiskt öka graden av bilens förfall. Om ett särskilt tunt parti är direkt komplement till en tjock del, kan den tunnare delen nagga och fälla fukt mellan den tjocka delen och kroppen, påskynda korrosion avsevärt.
Att köpa eller Verkställ

fordonsindustrin samhället har nått en allmän conses att fabriken underbeläggning jobb inte är värda papperet de är faktureras. Generellt tillverkare endast ett tunt lager av den billigaste rostskydd finns i fabriken och är förmodligen redan sex månader gammal när den når din uppfart.

Du kan använda din egen rost korrektur, men det kan vara värt pengarna att ta bilen till en butik som specialiserat sig på förfarandet. Som nämnts ovan, kan felaktig tillämpning orsaka betydligt mer skada än nytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124988.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.