Manuell växellåda Problem

Länge sedan En sportbil entusiasten föredragna medel för att åstadkomma en bils framdrivning, ger en manuell växellåda föraren med en direkt anslutning till motorns effekt och tillåter mer kontroll över saker som RPM och utväxling. Men dessa sändningar kan utveckla problem som är unika för sina egna egenskaper. Vad som följer är en titt på vad manuella växellådor gör och några vanliga problem som kan störa deras verksamhet. Addera de fakta

En manuell växellåda (inte att förväxla med en manuell transaxel, som utför samma funktion för främre fordon fyrhjulsdrift) ändrar det vridmoment som överförs från motorn till drivlinan. Överföringen uppnår detta genom användning av en serie av växlar, synkroniseringsdon (som tillåter kugghjulen att maska), gafflar skiftreduktioner och manöverlänkage. Driften av dessa delar styrs via en växelspak, som manövreras av föraren. Genom att ändra växlarna, kan föraren ändra hastighet och vridmoment hos fordonets drivhjul som relaterat till motorns varvtal och vridmoment.
Grinding Gears vid växling
< p> kolliderar av kugghjulen samtidigt flytta kan orsakas av en felaktig inställning av transmissionen kopplingen. En sliten koppling kan orsaka att växlarna inte engagera ordentligt. En dra kopplingen kan orsaka tänder synkroniseringsdonen att mala, särskilt som överföringen skiftas ut ur neutral. Andra orsaker till slipning redskap inkluderar slitage eller skador på synchronizers eller gafflar skift.
Överföringsbrus

Om överföringen gör ett rytande, nynna eller susande ljud, det överföring smörjmedel (olja) kan vara låg.
Svårt Shifting
p Om växelspaken är svårt att flytta genom växlarna, kan problemet ligga i länksystem eller förskjutningsmekanismerna. Ibland kan en böjd eller dåligt anpassad växelstaven kan resultera i hårda växling. En annan orsak till hård växling är relaterad till kopplingen kopplingen, som inte kan släppa kopplingen helt.
Transmission "Pops" av redskap

När sändningen spontant hoppar ur växel när bilen är i rörelse och växelspaken flyttar spaken till neutral, kan det tyda på en dålig shifter församling eller en sliten koppling styrlagret. Andra problem som kan orsaka att transmissionen att hoppa ur växel inkluderar en överdriven mängd spel i mellanaxeln och utgående församlingar axel, överdrivet slitage på växelgaffeln montering eller växelförarna och slitna synkroniseringsmekanismer fjädrar och insatser.

Läckande Transmission Lubticant

Manuella läcker växellådsolja orsakas typiskt av brustna packningar, tätningar som blivit utslitna, lossade fästen eller genom skador på höljet eller bostäder.

Transmission Fastnat i en växel

En böjd växelstaven, sliten koppling eller sliten shifter vapen kan orsaka en manuell växellåda för att bli inlåst i en växel. En annan möjlig källa till detta problem kan vara trasiga drev kuggar. Ibland tänder jamma ihop och blir inlåst från bitar av metall som har flisas av tänderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124985.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.