Bilfärg felsökning

Målning bilar är en svår åtagande. DET EN flera saker som kan gå fel: paint torkning för fort, rinnande paint-och bubblande målerisystem. Att veta hur för att felsöker dessa frågor kan spara dig timmar av huvudvärk. Dry Spray
p Om torr färg påträffas liggande ovanpå en tidigare målad yta, titta på hur stort det område du målar är. Detta orsakas vanligtvis när en snabbtorkande färg appliceras över ett område som redan har torkat. Prova att måla en mindre yta. Vid användning av en aerosolburk, hålla burken närmare ytan. För färg damm som har torkat på en målad yta, slipa med fint slippapper (600 eller finare), därefter polish. Du kan behöva Refinish om lite färg får tas bort i processen.
Bubblande
p Om du märker bubblar i billack efter sprayen har torkat, slipa den ytan-och refinish med paint. Bubbling orsakas av instängda rengöring lösningsmedel, smuts eller fukt syns under det paint. Sand ner till metallen, om så behövs, och rengör metallytan igen, vilket gör att det inte finns någon smuts.
Orange Peel

När spray på en bil torkar att se ut som det är skrynkligt apelsinskal, är färgen torkar inte ordentligt på bilar ytan. Kontrollera att temperaturen där du målar är inte alltför hög. Den idealiska temperaturen är mellan 65-75 grader C. Om temperaturen är korrekt, prova spraya färgen närmare bilens yta. Om problemet kvarstår, kontrollera att munstycket är fri från träskor och skräp. Sand befintliga apelsinskal med 600 eller finare sandpapper för att gnugga ut färgen. Om någon färg har tagits bort, Refinish ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124984.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.