Hur man byter bakljuset av Lexus ES300

Underhålla bakljus för din Lexus ES300 är viktigt för fler än en anledning. Förutom att vara en viktig del av säker bilkörning, är det olagligt att köra ett fordon utan fungerande signaler och ljus. När du inser att dina bakljus behöver bytas, har till uppgift utförs på din Lexus återförsäljare, eller göra det själv. Saker du behöver
kryssmejsel
Ratchet
8mm djup socket
10mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteri kabel (eller jordkabel) från batteriet. Den jordkabel är den svarta batterikabeln som ansluter från den negativa batterikabeln till ramen eller fordonets chassi. Med hjälp av en 10 mm nyckel, lossa bulten som håller batteriet kabelklämman runt batteriet bly. Ta bort klämman.
2

Öppna bagageluckan för att få tillgång till bakljus bostadskoncern.
3

bort trim stammen foder upptill bak stammen inre. Kanten är en plastremsa som löper hela bredden av stammen. Du kan ta bort detta för hand med en måttlig mängd kraft.
4

Ta bagagerumsinsatsen att komma bakljuset. Fodret hålls på plats av fyra clips som kräver lossa med en Phillips-skruvmejsel. När klippen lossas, dra fodret bort från den bakre väggen av stammen interiören.
5

Ta bort de fyra muttrarna som håller locket på bakljuset bostäder panel på plats. Nötterna kan tas bort med en 8mm djup hylsa och spärrskaft. De två nedersta muttrar finns i hörnen, de bästa nötter är 1/4 av vägen inåt från hörnen av baklykta bostäder
6

Dra svansen lamporna grupp bort från svansen. ljus för att avslöja de glödlampor.
7

Identifiera vilka ljus behöver bytas. Vrid och dra ljuset från sin docka. Ljuset kommer att hänga fritt vid anslutningstrådarna.
8

Skruva ur glödlampan från sockeln. Byt ut glödlampan med en lämplig ny glödlampa. Reservlampor bör överensstämma med den typ som anges i Lexus reparationshandbok. Om du inte har en manual, konsultera en Lexus återförsäljare för rätt lampa.
9

tillbaka ljuset till sin docka genom att trycka och vrida den på plats.
10 < p> Fäst svansen lamphuset panel till bakljus bostäder. Justera panelen och använda en 8mm hylsa och spärrskaft för att dra åt de fyra muttrarna på att bultarna.
11

Byt bagagerumsinsatsen och drag åt med eyeliner clips. När fodret är på plats, dra åt klämmorna med en Phillips-skruvmejsel.
12

Byt stammen foder trim till den övre, bakre läpp av stammen interiören. Den trim kommer att fästa på plats med en måttlig mängd kraft för hand.
13

Sätt tillbaka jordkabeln till batteriet. Montera klämman runt minuskabeln och dra åt bulten med hjälp av en 10 mm nyckel. Bulten ska dras åt precis tillräckligt så att klämman inte kan flyttas för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124973.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.