Hur ändrar jag det Filter Cabin Air på min 2003 Honda Accord?

Stugan luftfilter i 2003 Honda Accord är enklare att byta ut än de tidigare versionerna av modellen. Cabin luftfilter har integrerats i import bilar för en stund längre än på inhemska märken. De filtrera luften som kommer från motorrummet i passagerarutrymmet fordonets hytt. De hjälper också A /C enheten köra bättre. Ett igensatt filter kan leda till att luften är sex gånger mer förorenad inne i bilen än utomhusluften. Se underhållsschemat för din 2003 Accord att lära de rekommenderade intervallen för byte av filter. Tillgång till Filter

Accord i slutet av 80-talet och tidigt 90-tal som behövs ta bort handskfacket och sedan ta hälften av passagerarsidan instrumentpanelen isär för att komma åt filtret. Dock har den uppfräschade 2003 versionen av modellen enklare kupéventilation ersättare och kräver inga verktyg för att slutföra uppgiften.

Efter att ha öppnat handskfacket och sedan ta bort innehållet, haka stopparmen placerad på höger sida. Det lossnar lätt sin stoppbygel från rutan församling.

Nå upp mot toppen av lådan på varje sida, tryck försiktigt inåt så de flexibla sidorna kommer att kollapsa något att avsätta lådan guider från banan spåren. Detta gör att rutan för att falla ner till brädan och du får då tillgång till stugan luftfilterhus.
Byta filtret

Filterramen av stuga luftfilter sitter bakom draperiet handskfacket. Dra filterramen ut ur höljet. Detta kan ta lite vickar. Filtret sitter inuti filtret ramen och har en riktning luftflöde. På sidan av filtret är en stämplad pil indikator för att illustrera detta. Riktningen på pilen ska peka nedåt för det nya filtret när det är installerat i filterramen. Ta bort det gamla filtret ur filterramen och placera den nya i dess ställe. Om det är extremt dammig, smutsig eller täckt av skräp, skulle det inte vara en dålig idé att ta hjälp av en Shop Vac eller gillar att städa ur stugan luftfiltret facket. Se till att nya filtret sitter ordentligt i ramen och sätt tillbaka ramen och filterenheten tillbaka in i filterhuset tills spärren låses på plats.

Höj handskfacket uppåt och tryck in sidorna igen för att återansluta de övre guider till banan spåren. Sätt tillbaka stoppet armen och sedan ersätta innehållet i handskfacket.
Underhåll scheman

De äldre versionerna av Honda Accord används en två-filtersystem . Den 2003 kräver bara en. Inte bara är detta ett lättare byte för den utmanade tekniskt, men en kvalitet varumärke filter kommer också att erbjuda dig två gånger den rekommenderade tjänsten gånger. De äldre filter rekommenderades att bytas var 15.000 miles eller en gång per år. Ett bra filter, antingen från återförsäljaren eller ett populärt namn eftermarknaden, kommer att pågå upp till 30.000 miles eller vartannat år på 2003 Accord. Förstå att smuts och dammiga vägar eller High City reser kan kräva mer frekventa förändringar. Stugan luftfilter ska kontrolleras minst en gång om året och bytas vid behov. Detta kommer att hjälpa till att optimera kvaliteten på luften inne i passagerarutrymmet hytten och förhindrar andning skadliga allergener och föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124968.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.